Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Přístup do adr na webserver podstrčením url adresy
25. úno 2014 14:23 #114672
Odpověď od Cony
Moderátor
Znovu:
index.html (htm, php nebo cokoliv) nic moc neřeší, je to jen berlička.
- adresář si kompletně zakažte pomocí htaccess (viz výše).
- jDownloads nastavte tak, aby stahování neprobíhalo přímo
- Jiný obsah řešte články v Joomle a právami těch článků
index.html (htm, php nebo cokoliv) nic moc neřeší, je to jen berlička.
Poděkovali: zbynek
25. úno 2014 15:07 #114674
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Děkuji za rady pro mé využití je právě vhodné řešením berličkou - tím indexem. .htacces by bylo vzhledem k velkému množství uživatelů nevhodné, pracné, komplikované. Každopádně Vám velmi děkuji za Vaši rychlou odezvu a rady.
Hidden .htm souboru vyřeším zřejmě nastavením jeho zobrazení v rámci Windows - mělo by to jít přes vlastnosti dotyčného souboru.
Přeji Vám hezký zbytek dne.
Hidden .htm souboru vyřeším zřejmě nastavením jeho zobrazení v rámci Windows - mělo by to jít přes vlastnosti dotyčného souboru.
Přeji Vám hezký zbytek dne.
25. úno 2014 15:51 #114678
Odpověď od Cony
Moderátor
Zřejmě mne pořád nechápete. Pomocí htaccess zakážete přístup VŠEM ke VŠEM souborům. ht access bude vypadat
takto
Nic dalšího do něj psát nebudete, žádné IP adresy nic.
To kdo má k souboru přístup nebo ne vyřešíte v Joomle, v komponentě jDownloads, pomocí přihlášení do Joomly.
No a když si jDownloads správně nastavíte, tak přihlášeným uživatelům do Joomly soubor stáhnout půjde a nikomu jinému ne. Správu pak budete pohodlně dělat v Joomle - stejně tam ty soubory už máte, jen jim přiřadíte přístupové úrovně.
takto
Code:
<Files *>
Order Deny,Allow
Deny from all
</Files>
To kdo má k souboru přístup nebo ne vyřešíte v Joomle, v komponentě jDownloads, pomocí přihlášení do Joomly.
No a když si jDownloads správně nastavíte, tak přihlášeným uživatelům do Joomly soubor stáhnout půjde a nikomu jinému ne. Správu pak budete pohodlně dělat v Joomle - stejně tam ty soubory už máte, jen jim přiřadíte přístupové úrovně.
26. úno 2014 08:59 - 26. úno 2014 09:00 #114693
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Ja Vas chapu velmi dobre. Jen jsem si uplne neporozumeli v zacatku jDownloads jsem uvadel jen jako priklad, Vy jste mi to objasnil tim prazdnym indexem a ja jsem si to overil na korenovem adresari jDownloads, ze to tak skutecne je. Za to dekuji. Byl to pouze priklad nejedna se mi o jDownloads. Jiz uz Vim jak jDownloads funguje a jake ma moznosti
.htacces znemozni pristup do adresare pres prohlizec pres URL ale dela to natvrdo - do dotycne casti webu se pak proste neda vlest vubec a jedina moznost je tedy asi vyjmenovat konkretni pocitace - IP masky nebo co ja vim uzivatelu, kteri mohou. Hodne komplikovane v pripade velkeho mnozstiv uzivatelu a zmen na jejich PC.
Tod na vysvetlenou. A jeste jednou Vam dekuji za Vasi ochotu.
.htacces znemozni pristup do adresare pres prohlizec pres URL ale dela to natvrdo - do dotycne casti webu se pak proste neda vlest vubec a jedina moznost je tedy asi vyjmenovat konkretni pocitace - IP masky nebo co ja vim uzivatelu, kteri mohou. Hodne komplikovane v pripade velkeho mnozstiv uzivatelu a zmen na jejich PC.
Tod na vysvetlenou. A jeste jednou Vam dekuji za Vasi ochotu.