Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Statistika eshopu v Piwiku
Máte někdo zkušenost se sledováním eshopu v piwiku?
Piwik už používám dlouho a často, ale nyní se snažím rozchodit sledování VM2. Bohužel bez úspěchu. V nastavení piwiku jsem obchod povolil, vybral měnu a čekám a čekám. Bohužel pořád mi naskakují samé nuly. Nemusím ještě někde něco nastavovat?
PS: rychlé dotaz na google našel tento plugin .
Po tvém přízpěvku jsem sjel až dolů a ejhle. Takže opravdu to funguje tak, že si stáhnu a nainstaluju druhý plugin, který zajistí sledování objednávek. Pak by to měl už fungovat Díky
taky jsem zkoušel piwik. Je to zajímavý a hodně našlápnutý nástroj.
Zkoušel jsem verzi která byla jako komponenta přímo do Joomla!.
Asi tak půl roku zpět to nějak celé zkolabovalo a nelze se do piwiku vůbec dostat (přes rozhraní Joomla!).
Nevíte kde se piwik pozměnil, zda to stále mají jako komponentu, nebo se musí instalovat extra či přes nějaký externí server kde si jen vytvoříte účty pro weby (jako na googlu).
Díky za vaše zkušennosti.
Zdarec Aq.
To co popisuješ ty byl podle mě jen nějaký modul, pomocí kterého si zobrazíš piwik statistiky v daném webu, který sleduješ. Alespoň tohle jsem zkoušel já. Nakonec jsem ale zůstal u originálního webového rozhraní piwiku. Pro každý web mám vlastní složku na hostingu, vlastní databázi a tam to sleduji.
Možná si ale objevil nějaké rozšíření pro joomlu, které tyto dvě věci spojuje a vyhneš se tak samotné instalaci webového rozhraní piwiku. Ale to jsem ještě nikdy neviděl, takže neporadím.
ma®vays napsal: Ahoj. Piwik jako takový funguje na tom principu, že si nainstaluješ defacto vlastní webovou stránku, která je k tomu určena. Nevím jak se přesně vyjádřit, abys mě pochopil, ale prostě si nainstaluješ na hostingu vlastní instalaci piwiku a tam to sleduješ. Můžeš na ni mít statstiky několika webů najednou, můžeš mít několik uživatelů, kteří mohou statistiky sledovat.
To co popisuješ ty byl podle mě jen nějaký modul, pomocí kterého si zobrazíš piwik statistiky v daném webu, který sleduješ. Alespoň tohle jsem zkoušel já. Nakonec jsem ale zůstal u originálního webového rozhraní piwiku. Pro každý web mám vlastní složku na hostingu, vlastní databázi a tam to sleduji.
Možná si ale objevil nějaké rozšíření pro joomlu, které tyto dvě věci spojuje a vyhneš se tak samotné instalaci webového rozhraní piwiku. Ale to jsem ještě nikdy neviděl, takže neporadím.
Zdarec.
No jasně tvůj popis je to co jsem si myslele že takto piwik funguje....vlastní instalaci.
Já někde sehnal snad na ofiko stránkách piwiku jako komponentu cca 1,5rok zpět.
Ono to bylo to samé co popisuješ ale instalaci jsem provedl přímo v joomle. Aj to udělalo v nemu odkaz jako jiné komponenty. Ale pihlášení bylo i přes admin rozhraní solo do piwiku. Takže to je tvůj způsob ale modifikovaný do J!.
Jen se domnívám, že to vytvořilo i com_piwik (ne solo v rootu).
I aktualizace fungovaly ok. No a jednoho dne mne piwik odříznul...asi to dále vyvýjejí jako solo soft.
Moc díky za info.
Zdarec Aq.