Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Důležité Inštalácia Joomla na active.24.cz
Martin70 napsal: Tak to bohužel nevím. Sice Windows nepoužívám, ale nechápu, proč se nedají změnit atributy souborů v Total Commanderu.
Jinak já mám na všech serverech u Active24 složky: home, logs, session, tmp a www. Nemám tam žádný wwwroot. Děláte instalaci do správné složky? Neinstalujete to o jednu úroveň výš?
Bong napsal: Když něco děláte, musíte to dělat pořádně a ne pokaždé jinak. Když vám radíme nahrát ZIP a rozbalit, tak už nic jiného přes TC dělat nesmíte (nahrala som joomla adresáre znova do wwwroot cez total commander.).
1. Smažte všechny stávající soubory a složky v kořenové složce.
2. Běžte do administrace vašeho hostingu a nainstalujte si Joomlu pomocí jejich funkcí. www.active24.cz/produkty-a-sluzby/webhos...bu-jednim-kliknutim/
3. Nebo nahrajte přes TC do kořenové složky instalaci Joomly (ZIP) a soubor kickstart.php
4. Spusťte kickstart.php a ZIP rozbalte, nic víc.
5. Smažte přes TC soubor kickstart.php, instalační ZIP a zapomeňte, že nějaký TC existuje.
6. Zadejte URL vašich stránek a nainstalujte Joomlu.
TO Martin70: s operačním systémem tento problém nesouvisí. Prostě jsou na serveru odlišní vlastníci složek a souborů pro složky a soubory vytvořené skriptem (Joomla, kickstart,...) a přes FTP (TC, Filezilla,...). Pokud vytvoříte složku nebo soubor přes FTP, nelze k nim plně přistupovat přes skrip a naopak.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Chyba pri vyrizovani pozadavku
Server nevratil zadnou webovou stranku, kterou by bylo mozne zobrazit.
Pravdepodobna pricina teto chyby je ve scriptu, ktery webovou stranku generuje.
Error while serving request
Server didn't return any web site which can be shown.
Probable cause of problem is in script which generates this web page.
Bong napsal: TO andreah77: zkuste se podívat do administrace Joomly, zda nemáte zapnutou FTP vrstvu.
TO Martin70: s operačním systémem tento problém nesouvisí. Prostě jsou na serveru odlišní vlastníci složek a souborů pro složky a soubory vytvořené skriptem (Joomla, kickstart,...) a přes FTP (TC, Filezilla,...). Pokud vytvoříte složku nebo soubor přes FTP, nelze k nim plně přistupovat přes skrip a naopak.
TO Martin70: tak to jsem před tím špatně pochopil...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
na operačním systému Windows není možné skrze FTP měnit chmod souborům a adresářům, to by šlo pouze na OS Linux. Změnili jsme Vám globálně úroveň zabezpečení na Standardní, což by Vám mělo pomoci. Nicméně bychom Vám stejně doporučovali změnu operačního systému na Linux, kde běh systémů jako je Joomla je daleko lepší a máte možnost i ovlivnit právě chmod.
tak čo mám teraz urobiť, neviem. Znova to asi vymažem, nanovo to nainštalujem, či to pomôže neviem.
Nejnovější příspěvky