Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak zjistit ID článku na frontpage

15. led 2013 12:24 #102163
Zdravím a prosím o pomoc,

snažím se, abych mohl v článcích používat automatická pole načítané z vlastní databáze. Řeším to zjištěním ID článku:
Code:
$actual_artID =& JRequest::getInt('id');
dále zjištěním názvu článku:
Code:
$product =& JTable::getInstance("content"); $product->load($actual_artID); $ArticleName = $product->get("title"); $product->get("id");
a nakonec dotazem do databáze (hledám patřičný záznam v mé tabulce na základě názvu článku).

Problém ale nastane, když chci pole z mé DB tabulky vložit do úvodníku článku, tak např. na frontpage se toto pole nezobrazí, protože nalezené id článku je "0".

Teď to řeším v J1.5 ale brzy to budu řešit také v J2.5

Díky za tipy

15. led 2013 12:46 #102165
Odpověď od Cony
Moderátor
Na frontpage také nemáte zobrazený jeden článek, ale několik. JRequest::getInt('id') Vám tedy nic nevrátí, protože v Request id prostě není. Pro něco takového by jste si měl napsat vlastní plugin typu content a v něm použít některou z událostí. Nebo druhou možností je psát kód přímo do šablony a zde zjišťovat ID článků z parametrů šablony a ne z Request.

15. led 2013 12:47 #102166
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
A kde to máte vloženo? Nezapomeňte, že výstupy pro frontpage jsou jinde než pro jednotlivé články.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

15. led 2013 12:55 #102168
Odpověď od Michal
Uživatel

Cony napsal: Na frontpage také nemáte zobrazený jeden článek, ale několik. JRequest::getInt('id') Vám tedy nic nevrátí, protože v Request id prostě není. Pro něco takového by jste si měl napsat vlastní plugin typu content a v něm použít některou z událostí. Nebo druhou možností je psát kód přímo do šablony a zde zjišťovat ID článků z parametrů šablony a ne z Request.

Aha, já jsem nenapsal, že to je první věc tohoto druhu, co jsem v Joomle dělal... Neboli nevím co mám dělat :-)

Opravdu neexistuje nějaká proměnná, ve které je uloženo id článku, jehož úvodník se zrovna vypisuje na frontpage? Jak tedy Joomla ví, který úvodník se má na frontpage vypsat? V DB jsem našel tabulku, kde je seznam id článků, které patří na frontpage. Z toho by to nějak nešlo vytáhnout?

15. led 2013 13:00 #102169
Odpověď od Michal
Uživatel

HonzaKr napsal: A kde to máte vloženo? Nezapomeňte, že výstupy pro frontpage jsou jinde než pro jednotlivé články.

No, přes Jumi vkládám do článku PHP skript - do úvodníku, nebo do obsahu...

15. led 2013 13:03 - 15. led 2013 13:05 #102170
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Nevím přesně co taháte ze své tabulky, ale nebylo by lepší jít cestou úprav výstupů? TADY je menší ukázka jak provádět úpravy výstupů. U 2.5 to jde bez zásahu do jádra.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::