Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak zjistit ID článku na frontpage
15. led 2013 12:24 #102163
Zdravím a prosím o pomoc,
snažím se, abych mohl v článcích používat automatická pole načítané z vlastní databáze. Řeším to zjištěním ID článku:
dále zjištěním názvu článku:
a nakonec dotazem do databáze (hledám patřičný záznam v mé tabulce na základě názvu článku).
Problém ale nastane, když chci pole z mé DB tabulky vložit do úvodníku článku, tak např. na frontpage se toto pole nezobrazí, protože nalezené id článku je "0".
Teď to řeším v J1.5 ale brzy to budu řešit také v J2.5
Díky za tipy
snažím se, abych mohl v článcích používat automatická pole načítané z vlastní databáze. Řeším to zjištěním ID článku:
Code:
$actual_artID =& JRequest::getInt('id');
Code:
$product =& JTable::getInstance("content");
$product->load($actual_artID);
$ArticleName = $product->get("title");
$product->get("id");
Problém ale nastane, když chci pole z mé DB tabulky vložit do úvodníku článku, tak např. na frontpage se toto pole nezobrazí, protože nalezené id článku je "0".
Teď to řeším v J1.5 ale brzy to budu řešit také v J2.5
Díky za tipy
15. led 2013 12:46 #102165
Odpověď od Cony
Moderátor
Na frontpage také nemáte zobrazený jeden článek, ale několik. JRequest::getInt('id') Vám tedy nic nevrátí, protože v Request id prostě není. Pro něco takového by jste si měl napsat vlastní plugin typu content a v něm použít některou z událostí. Nebo druhou možností je psát kód přímo do šablony a zde zjišťovat ID článků z parametrů šablony a ne z Request.
15. led 2013 12:47 #102166
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
A kde to máte vloženo? Nezapomeňte, že výstupy pro frontpage jsou jinde než pro jednotlivé články.
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
15. led 2013 12:55 #102168
Aha, já jsem nenapsal, že to je první věc tohoto druhu, co jsem v Joomle dělal... Neboli nevím co mám dělat
Opravdu neexistuje nějaká proměnná, ve které je uloženo id článku, jehož úvodník se zrovna vypisuje na frontpage? Jak tedy Joomla ví, který úvodník se má na frontpage vypsat? V DB jsem našel tabulku, kde je seznam id článků, které patří na frontpage. Z toho by to nějak nešlo vytáhnout?
Odpověď od Michal
Uživatel
Cony napsal: Na frontpage také nemáte zobrazený jeden článek, ale několik. JRequest::getInt('id') Vám tedy nic nevrátí, protože v Request id prostě není. Pro něco takového by jste si měl napsat vlastní plugin typu content a v něm použít některou z událostí. Nebo druhou možností je psát kód přímo do šablony a zde zjišťovat ID článků z parametrů šablony a ne z Request.
Aha, já jsem nenapsal, že to je první věc tohoto druhu, co jsem v Joomle dělal... Neboli nevím co mám dělat
Opravdu neexistuje nějaká proměnná, ve které je uloženo id článku, jehož úvodník se zrovna vypisuje na frontpage? Jak tedy Joomla ví, který úvodník se má na frontpage vypsat? V DB jsem našel tabulku, kde je seznam id článků, které patří na frontpage. Z toho by to nějak nešlo vytáhnout?
15. led 2013 13:00 #102169
No, přes Jumi vkládám do článku PHP skript - do úvodníku, nebo do obsahu...
Odpověď od Michal
Uživatel
HonzaKr napsal: A kde to máte vloženo? Nezapomeňte, že výstupy pro frontpage jsou jinde než pro jednotlivé články.
No, přes Jumi vkládám do článku PHP skript - do úvodníku, nebo do obsahu...