Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vícejazyčný web v PJ
11. led 2013 02:57 - 11. led 2013 03:11 #102015
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak nainstalovat vícejazyčný web v PJ (v polském jazyce) v J.2.5.x ? Přes článek
www.website21.cz/joomla-2-5-vytvoreni-multijazycnych-stranek
to nešlo, protože není dostupný překlad PJ na
extensions.joomla.org/extensions/languag...nslations-for-joomla
a ani JoomFish mi nejde nainstalovat (ačkoliv je uvedeno, že je pro J.2.5.x) odkaz
zde
Zkoušel jsem i faboba, ale nějak se v něm nevyznám a po zapnutí System - Jazykový filtr, mám problém se zobrazením stránek (chyba 404). Děkuji všem za pomoc i rady i když poslední dobou jsem tu mnoho ochotných lidí nepotkal (zatím mám většinu příspěvků bez odpovědi). Tak snad budu mít štěstí Ještě jednou děkuji všem (za jakoukoliv pomoc).
11. led 2013 04:32 - 11. led 2013 04:34 #102016
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
A ještě při opětovném pokusu o instalaci JoomFish 2.2.3.zip na J.2.5x se objevuje tato hláška
Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: ..../components/com_joomfish
Při instalaci komponenty došlo k chybě.
Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: ..../components/com_joomfish
Při instalaci komponenty došlo k chybě.
11. led 2013 09:19 - 11. led 2013 09:24 #102019
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Překlad Joomly do polštiny najdete například přímo ve vaší Joomle ve Správce jazyků - Nainstalovat jazyk: Instalace akreditovaných překladů. Nebo na polských serverech.
Jestli dobře vidím, není free verze Joom!Fish 2.5 prozatím dostupná. Co tam tedy instalujete? Pokud jste si opravdu nainstaloval Joom!Fish 2.5, máte díky placenému členství nárok na podporu, využijte ji.
Free pokračováním Joom!Fish je komponenta FaLang, práce s ní je totožná s Joom!Fish a existuje i čeština.
Hláška Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: .... znamená, že se předchozí instalace (odinstalace) nemusela podařit a instalátor si neporadí s přepsáním souborů a složek. Musíte je odstranit ručně.
Jestli dobře vidím, není free verze Joom!Fish 2.5 prozatím dostupná. Co tam tedy instalujete? Pokud jste si opravdu nainstaloval Joom!Fish 2.5, máte díky placenému členství nárok na podporu, využijte ji.
Free pokračováním Joom!Fish je komponenta FaLang, práce s ní je totožná s Joom!Fish a existuje i čeština.
Hláška Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: .... znamená, že se předchozí instalace (odinstalace) nemusela podařit a instalátor si neporadí s přepsáním souborů a složek. Musíte je odstranit ručně.
11. led 2013 10:53 #102025
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji za pomoc. K překladu Joomly do polštiny. U mě je to to Správce jazyků > Instalované - Stránky | Instalované - Administrace | Obsah | Přepsání
Zde mám pod položkou v menu Instalované - Stránky a Instalované - Administrace tři jazyky a to CZ, AJ a PJ. PJ jsem si stáhnul, ale zjistil jsem, že to není to samé jako, když si počeš´tuji Joomla, ale že pro instalaci PJ jazyka potřebuji stáhnout tento jazyk Translations for Joomla na který jsem už uváděl odkaz. Je to tak? PJ jsem tam však nenašel. Pod nabídkou obsah mám jen dva jazyky a to CZ a AJ. A v nabídce, třeba i pod článkem a nebo submenu, mohu vybírat jen ze dvou jazyků CZ a AJ.
Ve fóru jsem také narazil na to, že verze Joom!Fish 2.5 není dostupná, ale nepochopil jsem tu jejich nabídku, kde mi přišlo, že to co nabízí je právě tato verze. Odkaz na tuto nabídku jsem už uváděl. Pak jsem se dočetl, že verze pro 2.5 je dostupná jen pro klubové členy FaLang, psal jsem o faboba, ale jak už jsem psal, tak se v ní nevyznám (bohužel
v JoomFish se také nevyznám, viděl jsem ho jen 2 krát na J.1.5x). Na internetu jsem hledal i nějaký návod pro Falangu, ale našel jsem jen hrozně rychlý videotutoriál v řečtině s hudebním podkladem. Nevíte o nějakém návodu pro komponentu Falang a nebo mi můžet v nějaké osnově poradit?
Také bych se chtěl zeptatně proč po zapnutí System - Jazykový filtr, mám problém se zobrazením stránek (chyba 404)?
Pokud si instalátor neporadíl s přepsáním souborů a složek. Musíte je odstranit ručně. Předpokládám, že přes FTP smažu tuto komponentu. Můžete mi říci co přesně. Nerad bych odmazal něco co nemám.
Děkuji za odpověď
Zde mám pod položkou v menu Instalované - Stránky a Instalované - Administrace tři jazyky a to CZ, AJ a PJ. PJ jsem si stáhnul, ale zjistil jsem, že to není to samé jako, když si počeš´tuji Joomla, ale že pro instalaci PJ jazyka potřebuji stáhnout tento jazyk Translations for Joomla na který jsem už uváděl odkaz. Je to tak? PJ jsem tam však nenašel. Pod nabídkou obsah mám jen dva jazyky a to CZ a AJ. A v nabídce, třeba i pod článkem a nebo submenu, mohu vybírat jen ze dvou jazyků CZ a AJ.
Ve fóru jsem také narazil na to, že verze Joom!Fish 2.5 není dostupná, ale nepochopil jsem tu jejich nabídku, kde mi přišlo, že to co nabízí je právě tato verze. Odkaz na tuto nabídku jsem už uváděl. Pak jsem se dočetl, že verze pro 2.5 je dostupná jen pro klubové členy FaLang, psal jsem o faboba, ale jak už jsem psal, tak se v ní nevyznám (bohužel
v JoomFish se také nevyznám, viděl jsem ho jen 2 krát na J.1.5x). Na internetu jsem hledal i nějaký návod pro Falangu, ale našel jsem jen hrozně rychlý videotutoriál v řečtině s hudebním podkladem. Nevíte o nějakém návodu pro komponentu Falang a nebo mi můžet v nějaké osnově poradit?
Také bych se chtěl zeptatně proč po zapnutí System - Jazykový filtr, mám problém se zobrazením stránek (chyba 404)?
Pokud si instalátor neporadíl s přepsáním souborů a složek. Musíte je odstranit ručně. Předpokládám, že přes FTP smažu tuto komponentu. Můžete mi říci co přesně. Nerad bych odmazal něco co nemám.
Děkuji za odpověď
11. led 2013 11:39 #102029
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Takže jsem se se spletl. Omlouvám se. PJ (Translations for Joomla) je to samé jako když se počeš´tuje Joomla (stejný název souboru). Polštinu jsem tam už nalezl (nechápu asi únava), ale výsledek je po instalaci to samé. Pod položkou obsah mám jen dva jazyky CZ a AJ.
11. led 2013 13:02 #102039
Odpověď od Bong
Moderátor
Netuším co nacvičujete, ale ve ve Správce jazyků si vpravo nahoře najděte tlačítko Nainstalovat jazyk a tam si polštinu nainstalujte. Další nastavení je stejné, jako u jiných jazyků.
Joom!Fish - pro verzi J2.5 je dostupný za poplatek.
FaLang - pro verzi J2.5 je dostupný zdarma
Vzhled a práce s oběma komponentami je prakticky totožná. Tedy můžete použít i jiný manuál.
Pokud hláška zní: Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: ..../components/com_joomfish, znamená to smazat zmiňovanou složku, jejíž cesta je uvedena. Ale lepším řešením je nezkoušet instalovat rozšíření, která nejsou určena pro vaši verzi Joomly. Doma se také nepokoušíte nainstalovat Word 1.0 na Windows 8.
Joom!Fish - pro verzi J2.5 je dostupný za poplatek.
FaLang - pro verzi J2.5 je dostupný zdarma
Vzhled a práce s oběma komponentami je prakticky totožná. Tedy můžete použít i jiný manuál.
Pokud hláška zní: Instalace komponenty: Jiná komponenta již používá složku: ..../components/com_joomfish, znamená to smazat zmiňovanou složku, jejíž cesta je uvedena. Ale lepším řešením je nezkoušet instalovat rozšíření, která nejsou určena pro vaši verzi Joomly. Doma se také nepokoušíte nainstalovat Word 1.0 na Windows 8.