Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Titulní strana nevypíše Meta Description.

21. pro 2012 04:07 #101184
Titulní strana nevypíše Meta Description. od Zdenek Tochacek
Uživatel
Zdravím, hledám chytrou hlavu, sám jsem z toho již jelen... fóra prolezlá horem dolem, no na podobný případ jsem nenarazil. Mám Joomlu 2.5.8., VM 2.0.14. (v režimu katalog). Joomlu se učím teprve asi druhý měsíc, a jsem z jejích zákeřností docela nešťastný... :-)

Nemáte někdo zkušenosti s tímto?: hlavní/úvodní stránka webu ( hobbotour.cz ) nevypisuje meta Description. Meta Keys ano, ale ty moc asi nemají smysl. Všechny ostatní stránky desciption mají, jen titulní ne. A není to přímo tou stránkou - ať zapnu jako titulní stranu jakoukoliv, description zmizí. A extitulka co předtím nevypisovala, tak najednou desc má. Vyzkoušeny takhle postupně všechny stránky, se stejným výsledkem... moje titulní strana webu nemá popis!!! (a já se furt divil proč vyhledávače vypisují nesmysly).

Vyzkoušel jsem vše toto:
- odmazat všude description a nechat jen globální = všude ok, jen titulka ne
- odmazat všude description a vyplnit jen u úvodní stránky = není nikde
- vytvořím zcela novou stránku (libovolně kde, ať nabídka, kategorie VM, cokoliv) bez jakýchkoliv modulů co by mohly dělat problémy (slideshow, bannery, atd), vyplním description, odzkouším, jede ok. Pak ji zapnu jako titulní = description zmizí
- šablonou to není, dělá to i ve dvou defaultních (beez 20 atd)
NECHÁPU!!! Určitě dělám jen někde nějakou blbou chybu, ale kde?

Vůbec mě celá Joomla motá hlavu (a štve a bojím se že jsem s ní udělal špatný rozhodnutí)... jak jsem psal dělám s ní teprve 2 měsíce, jediné zásahy do kódu jsem dělal v php zobrazení detailu produktu u VM, pak jsem nakoupil 3 placená - a ne levná - rozšíření (param filtr od Smart Addons, Sj Vm Scrollbar na zobrazení zboží na titulce, Easy Parser pro import xml), vše komponováno do joomly standarní cestou přes uživatelské rozhraní, a teď jsem projel web seo-analyzátorem ( www.seo-pruvodce.cz/seo-analyza.html ) a nahlásilo mi to na titulní straně 319!!! chyb!!! Jak je to možné? Já se v kódu vrtám minimálně, bo spíš vůbec...

Ale to jsem odbočil od tématu, sorry (4ráno :-), nevíte někdo co s tím meta description?
Díííky za cokoliv!

PS: jo, šablona je bohužel v Artisteeru, podlehl jsem reklamě jak to je super program...

21. pro 2012 09:05 - 21. pro 2012 09:07 #101188
Odpověď od Bong
Moderátor
Globálně vše zadáte v Globální nastavení - Stránky - Nastavení metadat - Meta popis a Meta klíčová slova. Ale to globálně neznamená, že se vám to bude všude zobrazovat.

Pro konkrétní stránku (tedy i vaši hlavní) vše nastavíte ve Správce nabídek: Úprava položky nabídky (vaše hlavní stránka) - Možnosti META značek - Meta Description a Meta Keywords

A zrovna tak najdete možností zadání při editaci dalších součástí Joomly (článku, kontaktu, banneru,...) Možnosti META značek - Meta Description a Meta Keywords. A zde vyplněné texty se pak budou zobrazovat i v závislosti na předchozích nastaveních.

Toto vše může být zakázáno, povoleno, nebo přepsáno nastavením vaší komponenty pro SEF URL (sh404SEF, JoomSEF,...).

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. pro 2012 13:10 #101196
Odpověď od Zdenek Tochacek
Uživatel
Díky za reakci, ale asi jsme si nerozuměli. To je přece jasné že u konkrétní nabídky nastavím možnosti meta značek. Jsou tam přece jen dvě možnosti - buď vypíšu meta u konkrétní nabídky, pak by se měla zobrazovat ta konkrétní, nebo ponechám pole konkrétní nabídky prázdná, a pak by měla zobrazovat ta globální. Jiné varianty tu přece nejsou. Jde o to, že ať zadám cokoliv kamkoliv, na hlavní stránce prostě meta description zmizí! Jak jsem ostatně psal výše.

Toto vše může být zakázáno, povoleno, nebo přepsáno nastavením vaší komponenty pro SEF URL (sh404SEF, JoomSEF,...).

V tomto se moc nevyznám a nejsem si tím jist, ale přece v joomla 2.5.8. je už nějaký SEF implementován (System SEF) , mám ho zaplý (viz screen) a dle mě funguje (vypisuje pěkné adresy - kromě pár vyjímek filtrování přes ajax). Nebo je potřeba ještě doinstalovat nějaký další SEF? Není to zase další zatížení a zpomalení systému?

Prosím pomoc, nemám na titulce description! které je pro SEO asi docela důležité.

21. pro 2012 13:28 #101197
Odpověď od Bong
Moderátor
Já tedy nevím, ale na rozdíl od vás ve výchozí šabloně popis vidím. Takže šablona?

Viz.: hobbotour.cz/?template=beez_20

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. pro 2012 22:34 #101204
Uživatel
To bylo dobrý, jak jste to udělal? :-) člověk se pořád učí...

...nicméně nefunguje. Pokud kouknu na Váš odkaz, popis tam je, ale když dám beez_20 jako výchozí šablonu, popis z titulky zmizí...

viz:
Code:
<head> <base href="http://hobbotour.cz/"> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <meta name="title" content="HobboTOUR - outdoorové cestování a zájezdy za dovolenou s aktivním programem"> <meta name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management"> <title>HobboTOUR - outdoorové cestování a zájezdy za dovolenou s aktivním programem</title> <link href="/templates/beez_20/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/vnd.microsoft.icon"> <link rel="stylesheet" href="/components/com_virtuemart/assets/css/facebox.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="/components/com_virtuemart/assets/css/vmsite-ltr.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="/templates/system/css/system.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="/templates/beez_20/css/position.css" type="text/css" media="screen,projection"> <link rel="stylesheet" href="/templates/beez_20/css/layout.css" type="text/css" media="screen,projection"> <link rel="stylesheet" href="/templates/beez_20/css/print.css" type="text/css" media="print"> <link rel="stylesheet" href="/templates/beez_20/css/general.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="/templates/beez_20/css/nature.css" type="text/css"> <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.4/jquery.min.js" type="text/javascript"></script> <script src="/components/com_virtuemart/assets/js/jquery.noConflict.js" type="text/javascript"></script> <script src="/components/com_virtuemart/assets/js/vmsite.js" type="text/javascript"></script> <script src="/components/com_virtuemart/assets/js/facebox.js" type="text/javascript"></script> <script src="/components/com_virtuemart/assets/js/vmprices.js" type="text/javascript"></script> <script src="/media/system/js/mootools-core.js" type="text/javascript"></script> <script src="/media/system/js/core.js" type="text/javascript"></script> <script src="/media/system/js/mootools-more.js" type="text/javascript"></script> <script src="/templates/beez_20/javascript/md_stylechanger.js" type="text/javascript"></script> <script src="/templates/beez_20/javascript/hide.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> vmSiteurl = 'http://hobbotour.cz/' ;

Proto jsem nabyl přesvědčení, že šablonou to nebude :-(

21. pro 2012 22:57 - 21. pro 2012 23:00 #101205
Uživatel
...klidně kdyby to šlo nějak obejít, třeba vepsat ručně přímo někam do kódu... jenže fakt netuším kam. Někde jsem se dočetl, že tyto meta tagy "zařizuje" soubor configuration.php v rootu webu... tam jsem koukal, a description tam normálně je. (to je mi další záhada - proč pokaždé když v administraci joomly v "globálním nastavení" něco uložím, přepíšou se mi práva souboru configuration.php na 444, když mají být 755? (což vyžaduje hosting forpsi). Už s tím počítám a hned vždy potom běžím do ftp práva znovu opravit, ale přijde mi to na hlavu)

Šel by ten popis někam vepsat ručně, někam do indexu hlavní stránky?