Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak dostat do sablony opakujici se obrazky?
13. lis 2012 17:01 #99875
Odpověď od Cony

Moderátor
Nejsem si úplně jistej, jestli jsem to pochopil. Pokud jde o roztažení loga na šířku středního sloupce tak je to v dark.css na řádku 65 změnit width: 500px; na width: 100%;
Pokud by mělo logo (obrázek) být přes celo šířku prohlížeče, chtělo by to už upravit index.php - div#header dát ven z div#wrapper
Pokud by mělo logo (obrázek) být přes celo šířku prohlížeče, chtělo by to už upravit index.php - div#header dát ven z div#wrapper
13. lis 2012 19:41 #99888
Odpověď od radek

Zkušený uživatel
No tezko se to vysvetluje. Nechce se mne to ale kreslit. Takze to zkusim uplne jinak.
Proste ted kdyz se podivas, tak je pres celou sirku prohlizece nahore takovej cca 3-4cm dlouhej pruh (na barvy ted zapomen). No a me napadlo, co misto toho pruhu dat obrazek, kterej by byl cca 2000px sirokej.
Uz jsem ho tam zkousel dat. Nastavil jsem nekde ty 2000px, umistil ho do mista loga, ale on se tam ukazuje jen v tom prostredku (horni pruh - to tmavy, sirku stranky). Umistil se samozrejme od levyho horniho rohu toho tmavyho a ty dva tisice pixelu jsou pak smerem od toho bodu doleva. Ja bych ho chtel proste nacpat nahoru po cele delce toho pruhu. Nevim, kam ho dat do toho CSS. zkjousel jsem tam dat i modul, ale ten se zase zobrazi pouze na sirku stranky.
ZKusim to jen nacmrknout narychlo a dam to sem.
Proste ted kdyz se podivas, tak je pres celou sirku prohlizece nahore takovej cca 3-4cm dlouhej pruh (na barvy ted zapomen). No a me napadlo, co misto toho pruhu dat obrazek, kterej by byl cca 2000px sirokej.
Uz jsem ho tam zkousel dat. Nastavil jsem nekde ty 2000px, umistil ho do mista loga, ale on se tam ukazuje jen v tom prostredku (horni pruh - to tmavy, sirku stranky). Umistil se samozrejme od levyho horniho rohu toho tmavyho a ty dva tisice pixelu jsou pak smerem od toho bodu doleva. Ja bych ho chtel proste nacpat nahoru po cele delce toho pruhu. Nevim, kam ho dat do toho CSS. zkjousel jsem tam dat i modul, ale ten se zase zobrazi pouze na sirku stranky.
ZKusim to jen nacmrknout narychlo a dam to sem.
13. lis 2012 21:17 #99898
Odpověď od Cony

Moderátor
Ok, správný místo je řádek 17 tam dej něco jako
Obrázek hlavicka.jpg nahraj do images v šabloně a udělej ho dostatečně široký. Možná by stálo za to vestylu nahradit transparent za nějakou konkrétní barvu (třeba #320600 kterou máš na pozadí) a obrázek udělat po stranách doztracena do této barvy, nebo jako png a do ztracena do průhledna - aby to i na ultra širokým monitoru vypadalo k světu.
Pak ještě pozadípod hlavním sloupcem na řádku 55 změň
na
a pak třeba můžeš ještě přidat nějaké pravidlo pro hlavičku na řádku 66
a dál a dál
Code:
.background {
background: transparent url("../images/hlavicka.jpg") center top no-repeat;
height: 130px;
position: absolute;
width: 100%;
}
Pak ještě pozadípod hlavním sloupcem na řádku 55 změň
Code:
.s-c-s #col1pad, .s-c-x #colright, .x-c-s #colright, #wrapper, body
Code:
.s-c-s #col1pad, .s-c-x #colright, .x-c-s #colright, body
Code:
#header {
background: #320600;
opacity: 0.7;
overflow: hidden;
}

13. lis 2012 21:35 #99901
Odpověď od radek

Zkušený uživatel
Ok, diky moc. To vypada ted prilis slozite. Nevim, jestli to pouziju, jen me to napadlo, protoze bych rad dal tu zeslabujici se barvu, ale horizontalne, ne vertikalne. To je asi ono, co ty popisujes jako do ztracena.
Vyzkousim to ale asi az zitra po obede nebo pozdej dnes. Dnes ruzne bojuju s Phoca gallery, protoze v ni neni komplet CJ, tim padem jsem nebyl schopny najit vyber kategorii, az po prepnuti do AJ jsem to objevil.Z Rokgallery bych to ale neudelal a hlavne Rokgallery zase musi mit ty dalsi srajdy od RT.
Zatim dik.
Vyzkousim to ale asi az zitra po obede nebo pozdej dnes. Dnes ruzne bojuju s Phoca gallery, protoze v ni neni komplet CJ, tim padem jsem nebyl schopny najit vyber kategorii, az po prepnuti do AJ jsem to objevil.Z Rokgallery bych to ale neudelal a hlavne Rokgallery zase musi mit ty dalsi srajdy od RT.
Zatim dik.
16. lis 2012 13:14 #100011
Odpověď od radek

Zkušený uživatel
Tak jsem se k tomu konecne dostal a nekde bude asi neco spatne. Pruh v hlavicce je, ale zmizelo vse ostatni. Neudelal jsem jen ten bod 3. Predpokladam, ze to neni nutny.