Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Problém s Rockettheme
21. kvě 2012 14:13 #93784
Dobrý den,
Prosím vás o radu. Vyskytl se mi docela zásadní problém. Mám šablonu od rockettheme RT Clarion. Na Firefoxu i Chromu vše funguje jak má, bohužel vůbec ne na IE, viz. odkaz (nezobrazuje se top menu a celý web je zmenšený a namísto vycentrování zobrazen vlevo). V instalaci problém určitě není, vše jsem instaloval přes rocketlauncher, tj. celý vzorový web jsem rovnou nakopíroval a nainstaloval. Nevíte v čem by mohla být chyba?
Jedná se o web www.rctech.cz
Pro jistotu přikládám i screen z Internetu Explorer 9: www.rctech.cz/screen_IE.png
Moc děkuji za případné rady
S pozdravem Honza H.
Prosím vás o radu. Vyskytl se mi docela zásadní problém. Mám šablonu od rockettheme RT Clarion. Na Firefoxu i Chromu vše funguje jak má, bohužel vůbec ne na IE, viz. odkaz (nezobrazuje se top menu a celý web je zmenšený a namísto vycentrování zobrazen vlevo). V instalaci problém určitě není, vše jsem instaloval přes rocketlauncher, tj. celý vzorový web jsem rovnou nakopíroval a nainstaloval. Nevíte v čem by mohla být chyba?
Jedná se o web www.rctech.cz
Pro jistotu přikládám i screen z Internetu Explorer 9: www.rctech.cz/screen_IE.png
Moc děkuji za případné rady
S pozdravem Honza H.
21. kvě 2012 14:27 #93785
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Az si tu sablonu KOUPITE od Rocket Theme, tak 100% nebudete mit zadny problem se zobrazenim v IE
A co vlastne cekate, kdyz mate sablonu nacerno stazenou z nejakeho ukrajinskeho serveru. :woohoo:
Presne vidim lidi jako vy, kteri si vygooglujou nebo nekde vystrachaji placenou sablonu ke stazeni zdarma a placaji se po ramenou, jak precurali vsechny a usetrili 50$. :whistle:
Chcete radu??? Sablonu si kupte.
A co vlastne cekate, kdyz mate sablonu nacerno stazenou z nejakeho ukrajinskeho serveru. :woohoo:
Presne vidim lidi jako vy, kteri si vygooglujou nebo nekde vystrachaji placenou sablonu ke stazeni zdarma a placaji se po ramenou, jak precurali vsechny a usetrili 50$. :whistle:
Chcete radu??? Sablonu si kupte.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
21. kvě 2012 14:28 - 21. kvě 2012 14:34 #93786
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja bych hledal problem u hostingu nebo nekde v nastaveni. Mam pocit, ze jsem tuto sablonu zkousel a fungovala a demo jim taky v IE funguje. Pripadne, pokud neni koupena, muze v ni neco pro IE chybet nebo naopak prebyvat.
21. kvě 2012 14:44 - 21. kvě 2012 14:47 #93788
Odpověď od Bart
Moderátor
U nelegálních šablon vždy něco přebývá. Jednou je tam upravený a přidaný affiliate link, podruhé odkaz na warez forum a potřetí třeba odkaz s logem a dalším bordelem navíc a upravené soubory o autora jako dané warez forum atd. Schválně jsem si pár šablon takto projel a skutečnost je taková.
S funkčností to taky není úplně růžové. V IEčkách bývá problém hlavně se zobrazením (kvůli záhadně vloženému kodu), navíc rychlost není úplně super, kvůli různým vloženým odkazům a skriptům v souborech šablony.
S funkčností to taky není úplně růžové. V IEčkách bývá problém hlavně se zobrazením (kvůli záhadně vloženému kodu), navíc rychlost není úplně super, kvůli různým vloženým odkazům a skriptům v souborech šablony.
21. kvě 2012 15:06 #93790
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Rychlost oficialnich Rockettheme je taky zalostna, takze konkretne v tomto bych ve warezu problem nevidel. Miller z RT ale tvrdi, ze to neni pravda. No jeste aby rikal, ze je. Staci si ale zkusit dema jinych vyrobcu a hned je to videt. Ja chtel treba k Yootheme, ale vadi mne, ze tam pry nejdou rozsireni tretich stran, ony ostatne blbnou obcas i v RT.
21. kvě 2012 16:06 #93795
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
proc by tam nesli rozsireni tretich stran?
zda jde demo svizne ci ne je jen o tom, na jakem to maji serveru a kolik maji navstev, ne?
zda jde demo svizne ci ne je jen o tom, na jakem to maji serveru a kolik maji navstev, ne?
Joomla! pro každého
21. kvě 2012 16:14 - 21. kvě 2012 16:16 #93796
Odpověď od Bart
Moderátor
Samozřejmě rozšíření třetích stran použít v 99% většinou jdou. Ale ne všechny pozor - s tím mám zkušenost také. Jedná se o specifická rozšíření výrobců šablon určené povětšinou ve spolupráci s jejich šablonou. Tato rozšíření jsou úzce vázaná na framework šablony nebo na šablonu.
S takovými rozšířeními jsem se setkal např. u JoomlArt a RocketTheme.
Osobně se mi nelíbí výstup rozšíření třetích stran v šablonách YooTheme. Rozšíření tam moc graficky nezapadají - ve většině případů je potřeba rozšíření přestylovat.
S takovými rozšířeními jsem se setkal např. u JoomlArt a RocketTheme.
Osobně se mi nelíbí výstup rozšíření třetích stran v šablonách YooTheme. Rozšíření tam moc graficky nezapadají - ve většině případů je potřeba rozšíření přestylovat.
21. kvě 2012 16:38 #93798
Nevim, mam pocit, ze jsem to nekde tady cetl, ze Yootheme s tim ma problemy.
Demo - nejde jen o rychlost, ale staci se pak v nejakym testu podivat na pocet pozadavku atd. Rockettheme je v tomto proste katastrofa a zejmena template, ktery pouzivam. Resili jsme to i na VPS s Lightppd a APC, je to o neco lepsi, ale problem je v template. Staci vlezt i na RT forum, kde se o "rychlosti" RT sablon pise. Proste spokojenej nejsem, ale to je jedno. Prodlouzil jsem, takze mne nezbyva, nez cekat, ze udelaji podobnou sablonu, ktera nebude mit tolik pozadavku. Ja si sablony neumim prizpusobovat, proto si je kupuju.
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
ghost napsal: proc by tam nesli rozsireni tretich stran?
Nevim, mam pocit, ze jsem to nekde tady cetl, ze Yootheme s tim ma problemy.
Demo - nejde jen o rychlost, ale staci se pak v nejakym testu podivat na pocet pozadavku atd. Rockettheme je v tomto proste katastrofa a zejmena template, ktery pouzivam. Resili jsme to i na VPS s Lightppd a APC, je to o neco lepsi, ale problem je v template. Staci vlezt i na RT forum, kde se o "rychlosti" RT sablon pise. Proste spokojenej nejsem, ale to je jedno. Prodlouzil jsem, takze mne nezbyva, nez cekat, ze udelaji podobnou sablonu, ktera nebude mit tolik pozadavku. Ja si sablony neumim prizpusobovat, proto si je kupuju.
21. kvě 2012 19:44 #93806
Odpověď od Karri
Uživatel
ad RocketTheme - systémová "nenažranost" a z toho vyplývající "pomalost" je celkem pověstná, stejně jako značně problematická "ohebnost". Je to daň za takový ten "americký" přístup - šablony jsou určeny zejména amatérským tvůrcům, kteří si netroufají jít do kódu a kteří si díky desítkám nastavení v konfiguraci šablony dokáží šablonu alespoň zčásti upravit dle svých potřeb.
ad YOOtheme - styl zobrazení některých, zdůrazňuji některých!! (zejména těch, u kterých autoři spoléhají na to, že si uživatel vzhled doladí sám, třeba taková rozšíření jako JomSocial, EasyBlog, EasyDiscuss, Kunena a další nemají nejmenší problém), rozšíření třetích stran je v těchto šablonách "divný" proto, že YOO používají pro stylování výstupu (zejména tabulek) často jiné CSS třídy, než jsou použity ve výchozích Joomla šablonách, či v šablonách vývojářů, na které jsou rozšíření optimalizována. Nicméně díky ohebnosti YOO šablon není velký problém si výstup upravit dle svých potřeb, ale je potřeba něco málo vědět o HTML a CSS
ad YOOtheme - styl zobrazení některých, zdůrazňuji některých!! (zejména těch, u kterých autoři spoléhají na to, že si uživatel vzhled doladí sám, třeba taková rozšíření jako JomSocial, EasyBlog, EasyDiscuss, Kunena a další nemají nejmenší problém), rozšíření třetích stran je v těchto šablonách "divný" proto, že YOO používají pro stylování výstupu (zejména tabulek) často jiné CSS třídy, než jsou použity ve výchozích Joomla šablonách, či v šablonách vývojářů, na které jsou rozšíření optimalizována. Nicméně díky ohebnosti YOO šablon není velký problém si výstup upravit dle svých potřeb, ale je potřeba něco málo vědět o HTML a CSS
21. kvě 2012 20:21 #93819
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
No jo, proto pisu, ze "musim" mit Rockettheme. Neumim si nic upravit a pouzivam sablonu, ktera ma spoustu nastaveni v sobe. To mne vyhovuje, ale na druhou stranu je uplne silene nenazrana. Presne ta moje se rozebirala i na RT foru, kde Miller tvrdil, ze je to v pohode, ale ma to na paterni lince, bez rozsireni, na samostatnym serveru. Takze asi tak je to s jejich rychlosti. Zustal v tom tam sam.
Ja stejne vic nez o Yootheme uvazoval o Gavicku, protoze maji dozivotni licenci. Yootheme se mne ale libi vic a toto treba ja vubec nepouzivam (JomSocial, EasyBlog, EasyDiscuss, Kunena).
Ja stejne vic nez o Yootheme uvazoval o Gavicku, protoze maji dozivotni licenci. Yootheme se mne ale libi vic a toto treba ja vubec nepouzivam (JomSocial, EasyBlog, EasyDiscuss, Kunena).
21. kvě 2012 21:12 #93823
Odpověď od Bart
Moderátor
Včera jsem koukal, že u RocketTheme pěkně podražili. Gavick zní dobře, ale nemá zatím moc velký výběr, aspoň já si moc vybrat nemohu.
Mám dilema. Brzo mi skončí předplatné u JoomlArtu. Nevím zda zůstat či zkusit něco jiného.
Mí favoriti jsou:
-> JoomArt
-> GavickPro
-> RocketTheme
-> Shape5
-> YooTheme
-> ZooTemplate
Teď je jen otázka, kterého zvolit.
Nabízí se možnost jít vlastní cestou a vytvořit si vlastní template, který bych už asi zvládl - pro sebe. Nedokáži si, ale představit to, že bych to dělal pořád.
Mám dilema. Brzo mi skončí předplatné u JoomlArtu. Nevím zda zůstat či zkusit něco jiného.
Mí favoriti jsou:
-> JoomArt
-> GavickPro
-> RocketTheme
-> Shape5
-> YooTheme
-> ZooTemplate
Teď je jen otázka, kterého zvolit.
Nabízí se možnost jít vlastní cestou a vytvořit si vlastní template, který bych už asi zvládl - pro sebe. Nedokáži si, ale představit to, že bych to dělal pořád.
21. kvě 2012 21:21 #93824
Odpověď od Karri
Uživatel
Hele, Barte, a co vzít fríčko YOOtheme Master, implementovat do ní Bootstrap a zbytek si lehce dostylovat?
21. kvě 2012 21:24 #93825
Odpověď od Bart
Moderátor
Teď si my nasadil brouka do hlavy.
Chtěl jsem u Tebe koupit RocketTheme Voxel - vypadá velmi velmi hezky. Nabízíš ji? Tentokráte jsem u Tebe nepostřehl tuto šablonu.
Chtěl jsem u Tebe koupit RocketTheme Voxel - vypadá velmi velmi hezky. Nabízíš ji? Tentokráte jsem u Tebe nepostřehl tuto šablonu.
21. kvě 2012 21:30 #93827
Odpověď od Karri
Uživatel
Mám ji v nabídce - ve formuláři pro objednávku ji najdeš, jen jsem byl línej napsat článek, ale upřímně, u Rocket platí, co jsem psal výše a mezi námi, Voxel žádná hvězda není. Když RocketTheme, tak Clarion nebo počkej, co přinese červen
Osobně se mi momentálně nejvíc líbí YOOtheme Subway
21. kvě 2012 21:41 #93828
Odpověď od Bart
Moderátor
JJ, YT Subway je rozhodně klasa, už jsem na ní koukal. Design a lá Microsoft.
RT Voxel jsem chtěl pro kamaráda - jak už zde popisoval radek178, RT jsou hodně klikací, což by se mi pro něj velmi hodilo.
Vždy čekám na začátek měsíce na to, s čím zase vývojáři šablon přijdou
. Je to můj zvyk už dlouhá léta.
Když už jsi zmínil šablonu YooTheme Master, tak si ji o prázdninách zkusím pro sebe vytunit.
Ještě nedávno jsem ale uvažoval o tom, že bych zkusil spíše šablonu na T3 frameworku.
RT Voxel jsem chtěl pro kamaráda - jak už zde popisoval radek178, RT jsou hodně klikací, což by se mi pro něj velmi hodilo.
Vždy čekám na začátek měsíce na to, s čím zase vývojáři šablon přijdou
Když už jsi zmínil šablonu YooTheme Master, tak si ji o prázdninách zkusím pro sebe vytunit.
Ještě nedávno jsem ale uvažoval o tom, že bych zkusil spíše šablonu na T3 frameworku.
Nejnovější příspěvky