Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Artisteer a CSS
16. čvn 2013 10:22 #108609
Dobrý den, prosím o radu. Vytvořila jsem šablonu přes Artisteer 4 a po vložení (JOOMLA! 2,5) zjistila, že ačkoli obsahuje 5 zvláštních souborů CSS, tak všechny stránky stále obsahují obrovské objemy vložených stylů. Je tam třeba zvláštní soubor, který např. definuje
h2
{
color: #9A97A1;
margin: 10px 0 0;
font-size: 22px;
font-family: Arial, 'Arial Unicode MS', Helvetica, Sans-Serif;
}
ale zápis h2 ve zdrojáku vypadá takto
<h2 style="text-align: center;"><span style="color: #9A97A1 ;"><span style="-webkit-border-vertical-spacing: 10px;"><span style="font-size: 22px;"><span style="color: #9A97A1;">Novinky</span></span> </span> </span>
</h2>
Kde je chyba a co s tím můžu udělat? Stránky jsou příliš objemné. Mám ty styly na stránkách vymazat a odkázat do externích css souborů? Jak?
Prosím o radu, díky!
h2
{
color: #9A97A1;
margin: 10px 0 0;
font-size: 22px;
font-family: Arial, 'Arial Unicode MS', Helvetica, Sans-Serif;
}
ale zápis h2 ve zdrojáku vypadá takto
<h2 style="text-align: center;"><span style="color: #9A97A1 ;"><span style="-webkit-border-vertical-spacing: 10px;"><span style="font-size: 22px;"><span style="color: #9A97A1;">Novinky</span></span> </span> </span>
</h2>
Kde je chyba a co s tím můžu udělat? Stránky jsou příliš objemné. Mám ty styly na stránkách vymazat a odkázat do externích css souborů? Jak?
Prosím o radu, díky!
16. čvn 2013 12:03 #108611
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
a neni to nahodu styl daneho clanku - vypada to tak
=> odstrante styl z toho daneho clanku a pak se da resit dale
=> odstrante styl z toho daneho clanku a pak se da resit dale
Joomla! pro každého
16. čvn 2013 12:23 #108612
Odpověď od Šárka
Uživatel
Je to styl článku. Myslela jsem, že i články načtou defaultní styl. Jak ho odstraním z článku?
Omlouvám se za, asi hloupé dotazy, nejsem programátor, jen si dělám vlastní weby (jednoduché redakční) a občas něco malého pro známé, baví mě to, ale živit se tím nehodlám... a stále se učím...
Díky!
Omlouvám se za, asi hloupé dotazy, nejsem programátor, jen si dělám vlastní weby (jednoduché redakční) a občas něco malého pro známé, baví mě to, ale živit se tím nehodlám... a stále se učím...
Díky!
16. čvn 2013 16:05 #108613
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
ten styl clanku jste si tam sama udelala pres editor ci v horsim pripade skopirovala z wordu
styl nejelep odstranite tak, ze clanek zkopirujete do poznamkoveho bloku a z nej pak zpet do editoru v joomle a pak doplnite to, co doplnit chcete (tucnost, oznaceni nadpisu, odkazy, ...)
styl nejelep odstranite tak, ze clanek zkopirujete do poznamkoveho bloku a z nej pak zpet do editoru v joomle a pak doplnite to, co doplnit chcete (tucnost, oznaceni nadpisu, odkazy, ...)
Joomla! pro každého
16. čvn 2013 18:20 #108623
Odpověď od Šárka
Uživatel
Já to celé napsala v Artisteru, tak jsem předpokládala, že ty články přebírají předdefinovaný styl. Zkusím to, děkuji.
21. čvn 2013 11:27 #108786
Odpověď od Šárka
Uživatel
Nezabralo to!
Akorát se mi rozjely celé stránky. Objem CSS se sice zmenšil, ale rozjelo se centrování obrázků, nadpisů, atd.
Takže jsem znovu nasadila původní šablonu.
Pořád mi nejde do hlavy, proč to JOOMLA! defaultně nenačte z toho Artisteeru?
A, mám ještě jeden dotaz. Stránky se správně zobrazují v Mozzile, ale v Exploreru jsou rozjeté. Co s tím můžu dělat? Díky!
Akorát se mi rozjely celé stránky. Objem CSS se sice zmenšil, ale rozjelo se centrování obrázků, nadpisů, atd.
Takže jsem znovu nasadila původní šablonu.
Pořád mi nejde do hlavy, proč to JOOMLA! defaultně nenačte z toho Artisteeru?
A, mám ještě jeden dotaz. Stránky se správně zobrazují v Mozzile, ale v Exploreru jsou rozjeté. Co s tím můžu dělat? Díky!