Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Soukromé zprávy, jak zobrazit nabídku přihlášeným?

10. lis 2012 19:31 #99748
Soukromé zprávy, jak zobrazit nabídku přihlášeným? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Uvedu do problému:
Každé dva měsíce odesíláme link na stažení našeho elektronického časopisu. Řada lidí si stěžuje, že jim to do mejlu nepřijde (používám AcyMailing, tak nevím), většinou se ale jedná o e-maily na seznamu, centrumu. Rád bych registrovaným uživatelům umožnil to, že by se po přihlášení na web mohli podívat do svých soukromých zpráv do kterých bych posílal defakto stejné sdělení jako jim šlo e-mailem.

Musím na to shánět komponentu, nebo mi stačí ta, co je integrovaná v Joomle? Protože komponenta Zprávy, mám pocit, funguje pouze v administrátorském rozhraní, což mi nevyhovuje. Já potřebuju, aby to na uživatele blikalo ihned po přihlášení.

Díky za radu!

10. lis 2012 21:50 #99755
Odpověď od Cony
Moderátor
Integrovaná komponenta je opravdu je pro administraci. Zkuste vybrat něco z JED .

AcyMailing Vám vypisuje log, co vše odeslal, pokud to odchází z Vašeho serveru, důvod že to lidem nedojde může být na straně poštovního serveru - máte ověřeno kolik zpráv můžete posílat za hodinu? Zkontrolujte si, že Váš server není na blacklistu .

10. lis 2012 22:05 #99758
Odpověď od Italia
Začátečník
Můžu se zeptat proč jednoduše nepoužíváte mód hromadné pošty ? V nabídce uživatelé to není problém, napíšete email, v případě použití odkazu zadáte odeslat v html a je to. Používám to už od Joomla 1.0, jen záleží kolik máte registrovaných uživatelů a kolik emailů zvládne váš server odeslat. Dá se to ale odesílat po skupinách, takže pokud máte rozsortované uživatele do skupin, není to problém.

Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.

10. lis 2012 22:09 - 10. lis 2012 22:11 #99759
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Díky oběma.
Neznám IP serveru, takže netuším, jestli jsme na blacklistu, nicméně i tak, by to mělo alespoň padat do spamu, ne? Právěže v logu vidím, že maily byly odeslány, takže imho na naší straně chyba není. Proto se domnívám, že to zahazuje seznam, když na jiné maily to chodí v pohodě.

O integrovaném mailování jsem nevěděl, ale domnívám se, že AcyMailing jakožto komponenta přímo k tomuto určená má více možností. Momentálně obesíláme cca 900 uživatelů, server má povoleno 750/hod. Takže odešlu část, AcyMailing se pak sám stopne, že nelze odeslat další zprávy z důvodu omezení serveru a za hodinu dám pokračovat a dopošle se zbytek. V tom problém není.

EDIT: momentálně testuji a snažím se přizpůsobit pro svoje potřeby komponentu uddeIM, vypadá to, že mi bude vyhovovat, jen ještě do ní nacpat rozšíření (pokud existuje) aby to zchroustalo přímo html kód mailingu, abych to nemusel přepisovat na dvakrát...

10. lis 2012 22:26 #99760
Odpověď od Italia
Začátečník
No teď když nad tím tak přemýšlím, tak jsem odesílal 387 meilů, je pravda, že na někomu to taky nepřišlo a tuším že to byli zrovna adresy seznamu. Jako ta komponenta je vymakaná, je to lepší než ta co je v Joomle, to je jasné. Spíš jsem myslel jestli není problém právě v té komponentě, že by se vyzkoušelo odeslat to z té Joomlácké hromadné pošty.

Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.

10. lis 2012 22:30 #99761
Odpověď od Cony
Moderátor
Italia:
AcyMailing je samozřejmě o několik úrovní jinde než integrovaná hromadná pošta, ať už vytvářením newsletterů, sledováním doručení a přečtení, možností rozesílání, online verze (nezobrazuje se Vám email správně...), možnosti odhlášení / přihlášení nezávisle na registraci a mnoho dalších. Integrovaná hromadná pošta je opravdu spíše jen pro základní rozeslání mailu, zkuste AcyMailing, nebo třeba JNews, a uvidíte rozdíl...

CrocodilusCZ:
IP adresu si zjistěte např. zde zadáním doménového jména. Měl by jste tam zadat smtp server Vašeho hostingu, případně zkontrolovat zdroj emailu, jak Vám dorazí, aby jste viděl skrz které všechny servery prochází. Pokud je server na nějakém blacklistu, free maily obvykle takové zprávy rovnou zahazují, nedávají je do složky SPAM.
Jinak v AcyMailing lze nastavit kolik má poslat mailů najednou a jak dlouho má pak čekat, nemusíte to tedy posílat na dvakrát, jen si nastavit správně tyto hodnoty.