Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Fatal errors controller.php a view.html.php

11. říj 2012 07:48 #98579
Odpověď od Michal
Začátečník
Jejej, koukám že se to tady rozvířilo a jsem za to fakt vděčný. Takže abych tedy dodal veškeré informace.
Jde o tento tento web. Který jsem v létě upgradoval z J1.5. Verze php je 5.2.10, což sice není ideální, ale minimální požadavky splňuje. Upgrade bohužel není možný. :dry:
SEF jsem chtěl zapnout, až se mi podaří web zrychlit, ale mezi tím se vyskytla tato chyba. Který článek to hází nedokážu říct, jsou jich tam spousty a je tam velmi mnoho přístupů. V den kdy se chyba objevila objevila jsem pouze vypínal nějaké pluginy (chytré vyhledávání), ale samozřejmě, že jsem pak vše vrátil zpět. Takže tím to asi nebylo.
Kompletní instalace by to být měla. Cony, jak ovlivním hodnotu view, url nevpisuji ručně, nechávám to na joomle.

11. říj 2012 08:55 #98581
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jste mohl rict taky hned na zacatku, ze ta chyba je nekde na 1 clanku :S A ze jinak web bezi bez problemu.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

11. říj 2012 09:21 #98585
Odpověď od Michal
Začátečník
Ale to já právě neříkám, že je to na 1 článku... naopak, myslím, že nikoli, ty chyby se objevují i několikrát do minuty. To s tím, že nejsem schopen určit jestli je to ve všech, nebo jen v některých či jen v 1 byla reakce na to znovuukládání.

11. říj 2012 10:39 #98597
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník

Cony napsal: To nebyla střelba, to bylo prozkoumání zdrojáku :P V libraries/joomla/application/component/controller.php se na zmíněném řádku počítá že navratová hodnota getView je JView, ale ta funkce může vracet JError, pokud správné view nenajde. Je to tedy bug Joomly ve zpracování možné chyby.

JJ, omlouvám se, taky jsem do toho zdrojáku koukal, ale nechtělo se mi věřit, že by to vracelo jiný objekt. Příště nesmím být líný a musím se kouknout i dál.
Ještě to prověřím a mrknu, zda už to není reportované a pokud ne, tak to stojí za to reportovat.

11. říj 2012 10:46 #98598
Odpověď od Michal
Začátečník
Jsem opravdu "rád" že jsem narazil na bug. :) I když to zas aspoň pomůže komunitě joomlu ještě zdokonalit. Takže řešení je kompletní přeinstalování webu? Tak trošku nechápu, co to změní. Jakto, že se nedostanu do téhož bodu?

11. říj 2012 10:47 #98599
Odpověď od Cony
Moderátor
A odkud o té chybě víte? Z logu? Pak tam máte i adresu na které se chyba vyskytla, a tím i článek...