Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak byste prodávali e-booky?Rozšíření, DRM, etc

27. zář 2012 23:14 #98127
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Co se DRM týče, chtěli bychom právě jako o.s. vydat svou vlastní knihu. Kniha je, leží v šuplíku, nikdo nemá zájem ji vydat, přestože její první díl byl poměrně úspěšný, nicméně pro malou základnu čtenářů je pro komerční vydavatele (i e-booků) z hlediska tržeb nezajímavá a tudíž o ni neprojevili zájem.

Proto bych rád postupoval touto cestou, kdy se domnívám, že e-book je z hlediska nákladů ideálním prostředkem k zveřejnění něčí práce.

Trochu mě překvapuje, že na to není plugin, ale je fakt, že si to asi lidi nechávají dělat na míru.
Přesto díky

27. zář 2012 23:22 - 27. zář 2012 23:24 #98128
Odpověď od Bong
Moderátor
Trochu jsem se šťoural v překladu JoomShoppingu, takže jsou na záložce Soubory u produktu:
  • Demo soubor
  • Popis (demo souboru)
  • Soubor pro prodej
  • Popis (souboru pro prodej)
To by odpovídalo možnosti stáhnout si demo a případně zaplatit plnou verzi. Ale je to můj odhad, nemám to ověřené...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

28. zář 2012 11:45 #98139
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Skutečně, je to tam, vypadá to nadějne. Jen jsem omezen velikosti souboru 10MB a pak už jen pořešit, nebo se vykašlat na DRM. Dík za nakopnutí!

28. zář 2012 11:52 #98141
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Zaujalo mě tohle rozšíření documents Seller a k tomu prubnou tohle DRM ale je jen pro 1,5 J, tak nevím jestli by to chodilo. Vůbec bych ten prodej postavil na úplně jiné doméně, nebo alespoň subdoméně, kvůli bezpečnosti, ale pak by byly problémy s migrací uživatelů a přicházel bych o data:(

28. zář 2012 11:56 #98142
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ještě mě napadá, v minulosti jsem faktury v práci podepisoval elektronickým podpisem. Faktura byla v elektronické podobě, ve formátu PDF, hodilo se to do složky, odklikal nějaký soubor *.bat a ono se to podepsalo. To by teoreticky šlo provádět i na serveru, co? Ale asi by to bylo složitější na realizaci:(

01. říj 2012 10:50 #98212
Odpověď od Cony
Moderátor
PDF lze podepsat, ale elektronický podpis PDF má přesně opačný smysl, než potřebujete. PDF podepisuje svým certifikátem vydavatel, tak aby příjemcš PDF poznal, že je to popravdu od toho správného člověka, a že v něm nikdo nic neměnil. Do PDF by jste tedy takto přidal svůj podpis, a ne identifikaci toho, kdo si ebook zakoupil. Navíc si nejsem jist podporou el. podpisů na různých čtečkách.