Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Kunena - Spameři
27. zář 2012 07:40 #98042
Prosím vás, jde nějak zamezit spamům mého fóra různými reklamními topiky neustále vytvářené na mém fóru, bez použití captchy, aby uživatel při podání příspěvku nestratil nervy u opisování nečitelných kódů. Jakou cestou to lze ošetřit ? :woohoo:
27. zář 2012 08:30 #98043
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Pomocí neviditelného kontrolního pole. Fyzicky tam je, ale pro člověka není vidět, tedy je skryto. Robot ale vyplňuje všechny pole bez rozdílu. Otázka jak dlouho to bude fungovat a jestli ještě vůbec.
27. zář 2012 16:31 #98097
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
CrocodilusCZ : To je pěkná myšlenka, snad tendle fígl ještě neoběvilo moc lidí. xD Měl by jsi nějaký návod jak to udělat ?
Cony : To by mě nenapadlo, že se vede nějaká databázete takovejch mezulánů. Zkusím to
Cony : To by mě nenapadlo, že se vede nějaká databázete takovejch mezulánů. Zkusím to
27. zář 2012 17:31 #98101
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Technicky nevím, teoreticky přidat další pole a pomocí css stylů jej nějakým prvkem překrýt, aby nebylo vidět. Jako antispamová kontrola bude fungovat to, že pole musí zůstat nevyplněné, tedy člověk. Robot automaticky vyplňuje všechna pole. Prý, teorie.
27. zář 2012 18:28 #98108
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Ted jsem si uvědomil, že je to hlupost. Pokud to bude NEPOVINNÉ pole spambot ho bude ignorovat i tak a to, že ho skryji ( zneviditelním ) , pořád tam bude a k ničemu. Pokud bude POVINNÉ a bude skryté, neregistrují se ani uživatelé. Toto je moje teorie. Melu hlouposti nebo by to tak skutečně mohlo být ?
27. zář 2012 18:32 #98109
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Vycházeje z předpokladu, že napíšete k poli český popisek jako třeba " toto pole nechte prázdné, jeho nevyplnění slouží jako ochrana proti spamu" tak si myslím, že robot ten text nepochopí a nepochopí ho ani číňan ve fabrice na spam.
Spamboti vyplňuje všechna pole, prý.
Spamboti vyplňuje všechna pole, prý.
27. zář 2012 20:03 #98111
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
To je něco, jako mi už poslal cony hádám. Jelikož mám děs a hrůzu z instalce rozšíření, tak udělám kompletní zálohy webu a pak budu řešit díky všem
27. zář 2012 22:55 #98123
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Že se vám do toho pletu, ale prostě požadujte registraci uživatelů. Nebo alespoň použijte (podobně jako je uvedeno výše) něco na obranu, třeba
SpamFighter
. Ale nerobotímu spamu stejně nezabráníte.
Hodně dobrou "zbraní" je použít komponentu fóra, která není tolik rozšířená (a není jich málo).
Hodně dobrou "zbraní" je použít komponentu fóra, která není tolik rozšířená (a není jich málo).
28. zář 2012 09:28 #98131
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Pomalounku v tom začínám mít pěknej guláš xD Prosím sjednotte se na jednom rozšíření a já ho zkusím nainstalovat. Jinak }evím už jste mi rozposílaly celkem tři kompomenty, které mám ponainstalovávat xD
28. zář 2012 10:49 #98135
Odpověď od Bong
Moderátor
Co člověk, to názor a nějaký tip
. Prostě jeden zkuste a pokud vám bude fungovat a vyhovovat, ponechte jej.
03. říj 2012 15:44 #98275
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Ten ECC jsem nainstaloval, a bud je klid nebo to nějaký moderátor maže xD
Nejnovější příspěvky