Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s rozvržením stránky
19. zář 2012 14:52 #97610
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Díky moc, už se mi to podařilo rozchodit, potřebovalo to znova vygenerovat ten odkaz.
Rámečky tabulek taky OK. Ještě jednou moc děkuji.
A poslední dotaz, jestli ještě můžu. Ve verzi Joomla 2.5.6 jsem nainstaloval editor verze 2.2.6. Když provedu nějakou úpravu v článku a uložím to, stanou se tyto věci:
1. k odkazům ve článku (hypertextové, na obrázky) přidá editor slovo administrator ( např. z ikony/pouzite/ikona.png udělá administrator/ikony/pouzite/ikona.png ) Po dalším uložení přidá další slovo administrator. Tím vlastně znemožní zobrazení obrázku apod.
2. některé části kódu smaže, nevím proč
3. někdy (ne vždy) Joomla napíše, že článek byl úspěšně uložen a přitom obsah článku je vymazán a zaměněn za nějaké jedno slovo (teď už nevím jaké)
Jsou známé nějaké takové problémy s tímto editorem? Nebo je něco špatně nastaveno?
Ještě jednou děkuji za rady.
Martin
Rámečky tabulek taky OK. Ještě jednou moc děkuji.
A poslední dotaz, jestli ještě můžu. Ve verzi Joomla 2.5.6 jsem nainstaloval editor verze 2.2.6. Když provedu nějakou úpravu v článku a uložím to, stanou se tyto věci:
1. k odkazům ve článku (hypertextové, na obrázky) přidá editor slovo administrator ( např. z ikony/pouzite/ikona.png udělá administrator/ikony/pouzite/ikona.png ) Po dalším uložení přidá další slovo administrator. Tím vlastně znemožní zobrazení obrázku apod.
2. některé části kódu smaže, nevím proč
3. někdy (ne vždy) Joomla napíše, že článek byl úspěšně uložen a přitom obsah článku je vymazán a zaměněn za nějaké jedno slovo (teď už nevím jaké)
Jsou známé nějaké takové problémy s tímto editorem? Nebo je něco špatně nastaveno?
Ještě jednou děkuji za rady.
Martin
19. zář 2012 15:29 #97611
Odpověď od Cony
Moderátor
Editor máte verzi 2.2.6, ale který?
Prohlédnul bych nastavení editoru (buď má nainstalovanou podpůrnou komponentu nebo ve správci pluginů).
V globálním nastavení Joomly pak také máte pro jednotlivé skupiny uživatelů filtrované HTML tagy, záleží tedy co Vám mizí a zkontrolovat toto nastavení.
Prohlédnul bych nastavení editoru (buď má nainstalovanou podpůrnou komponentu nebo ve správci pluginů).
V globálním nastavení Joomly pak také máte pro jednotlivé skupiny uživatelů filtrované HTML tagy, záleží tedy co Vám mizí a zkontrolovat toto nastavení.
19. zář 2012 16:35 - 19. zář 2012 16:43 #97612
Zabanovaný
Omlouvám se, zapomněl jsem ho napsat. JCE editor. Ty filtrované tagy by mizely i při použití jiného editoru, ne? Používám teď CKEditor, ale JCE se mi jevil lepší, zejména díky možnosti alespoň částečného formátování kódu.
V globálním nastavení mám pro SuperUser nastaveno bez filtrování. Ono to odstraní úplně všechno, značky i text a vloží to do článku jediné slovo.
Martin
V globálním nastavení mám pro SuperUser nastaveno bez filtrování. Ono to odstraní úplně všechno, značky i text a vloží to do článku jediné slovo.
Martin
19. zář 2012 17:16 #97615
Odpověď od Cony
Moderátor
Ano filtrování v globální konfigurace není zavislé na použitém editoru.
JCE má poměrně hodně rozsáhlé nastavení, zkuste propátrat. Jedno z nastavení by tam mělo být zda používat absolutní nebo relativní cesty.
S tím jedním slovem je to divné, možná nějaká chyba JCE, nebo nějaký jiný plugin...
Jinak JCE je už ve verzi 2.2.7.2.
JCE má poměrně hodně rozsáhlé nastavení, zkuste propátrat. Jedno z nastavení by tam mělo být zda používat absolutní nebo relativní cesty.
S tím jedním slovem je to divné, možná nějaká chyba JCE, nebo nějaký jiný plugin...
Jinak JCE je už ve verzi 2.2.7.2.
19. zář 2012 17:47 #97619
Zabanovaný
Zkusil jsem nainstalovat novou verzi, tak uvidíme. Při instalaci kliknutím na aktualizaci v nastavení JCE mi vyskočilo malé okno, které nemá menu a hlavní okno je průhledně černé. To se vytváří nějakým scriptem, nebo je na to něco v Joomle, popř. nějaké rozšíření?
Jinak děkuji moc za ochotu mi poradit.
Martin
Jinak děkuji moc za ochotu mi poradit.
Martin
19. zář 2012 18:06 #97620
Odpověď od Cony
Moderátor
To je tzv. modal okno, je vytvořené skriptem a Joomla sama v sobě obsahuje podporu modal oken. Pokud chete využívat, je na to hromada rozšíření. Např. od JCE je nato JCE MediaBox.