Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak na popisky obrázků, fotografií?
24. zář 2012 11:55 #97918
Odpověď od Cony
Moderátor
Máte obrázek obalený v elementu div. Obrázek má šířku např. 608px, a margin 5px, div ve ketrém je vložený má natvrdo šířku 608px, což je ale málo kvůli oněm margin obrázku, správně by to mělo být 618px.
Nevím ale kde Vám tyto rozměry vznikají, zda již při vkládání obrázku do článku editorem, nebo to máte řešené nějakým pluginem.
Nevím ale kde Vám tyto rozměry vznikají, zda již při vkládání obrázku do článku editorem, nebo to máte řešené nějakým pluginem.
24. zář 2012 23:00 #97969
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky, Cony.
Když nastavím margin 0 , je teď text tip ťip u obrázku, jak ale vytvořit kousek prostoru? Jak a kde nastavit div na 618 px?
MaK.
Když nastavím margin 0 , je teď text tip ťip u obrázku, jak ale vytvořit kousek prostoru? Jak a kde nastavit div na 618 px?
MaK.
--- -- -
24. zář 2012 23:37 #97970
Odpověď od Cony
Moderátor
To už bude trochu oříšek. DIV se vytváří javascriptem, a natrvdo přebírá šířku obrázku. Takže možnosti bych viděl 2,
1/ v CSS nastylovat napevno něco takového
a u ubrázků pak již nmarginy nenastavovat
2/ upravit si v šabloně soubor caption.js tak aby bral v potaz i margin obrázku (a případně border), to by bylo složitější ale elegantnější
1/ v CSS nastylovat napevno něco takového
Code:
div.img_caption {margin: 5px}
2/ upravit si v šabloně soubor caption.js tak aby bral v potaz i margin obrázku (a případně border), to by bylo složitější ale elegantnější
24. zář 2012 23:46 #97971
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
A do jakého css souboru bych měl ten kód ideálně vložit? Nebo je to fuk?
ad možnost 2) to asi nedám, nejsem bohužel programátor...
Stejně nechápu, že to ta Joomla / JCE / šablona či co má tak zmrvené, řeším to skoro pokaždé, u každého webu. Copak tvůrci nepočítají s tím, že lidi budou požívat obrázky a že jim chtějí přidávat popisky? Možná mám jen smůlu na špatné šablony.
Díkes, Cony! MaK.
ad možnost 2) to asi nedám, nejsem bohužel programátor...
Stejně nechápu, že to ta Joomla / JCE / šablona či co má tak zmrvené, řeším to skoro pokaždé, u každého webu. Copak tvůrci nepočítají s tím, že lidi budou požívat obrázky a že jim chtějí přidávat popisky? Možná mám jen smůlu na špatné šablony.
Díkes, Cony! MaK.
--- -- -
24. zář 2012 23:53 #97973
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1/ v podstatě je to fuk, do nějakého který se nahrává všude, u Vás bych to dal do base.css
Jinak já jsem např. tuto možnost popisků nevyužil snad nikdy, naposled asi v Joomla 1.0, také jsem musel chvíli zkoumat kudy to tam vlastně zadáváte
Jinak já jsem např. tuto možnost popisků nevyužil snad nikdy, naposled asi v Joomla 1.0, také jsem musel chvíli zkoumat kudy to tam vlastně zadáváte
25. zář 2012 00:15 #97974
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nádhera, už to jede, děkuji!
Pěkný večer, MaK.
Pěkný večer, MaK.
--- -- -