Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak zobrazit více obrázků - Phoca Gallery Plugin?
04. čvc 2012 12:46 #95308
--- -- -
Čau Joomlisti,
lámu si hlavu nad tím, jak do článku vložím více obrázků pomocí Phoca Gallery Plugin - používám navíc pluginové tlačítko, ale to není důležité.
Vím, jak
1) vložit celou kategorii
2) vložit jeden obrázek
3) vložit obrázky v kategorii, např. od 2. do 5. obrázku v kategorii
Nemohu ale přijít na to, jak
vložit z jedné kategorie například 1., 4.,7. a 14. obrázek (případně více obrázků z více kategorií)
Řešením je vložit pod sebe více kódů, ale pak se obrázky v článku řadí pod sebe, nikoliv vedle sebe. Pročítal jsem d okumentaci , avšak tuto variantu jsem v ní nenašel.
Jak poštelovat třeba tento kód?:
{phocagallery view=category|categoryid=5|limitstart=0|limitcount=0}
Umí to Phoca Gallery? Poradíte?
MaK.
P.S. verze J! 2.5.4, Phoca Gallery 3.1.4
lámu si hlavu nad tím, jak do článku vložím více obrázků pomocí Phoca Gallery Plugin - používám navíc pluginové tlačítko, ale to není důležité.
Vím, jak
1) vložit celou kategorii
2) vložit jeden obrázek
3) vložit obrázky v kategorii, např. od 2. do 5. obrázku v kategorii
Nemohu ale přijít na to, jak
vložit z jedné kategorie například 1., 4.,7. a 14. obrázek (případně více obrázků z více kategorií)
Řešením je vložit pod sebe více kódů, ale pak se obrázky v článku řadí pod sebe, nikoliv vedle sebe. Pročítal jsem d okumentaci , avšak tuto variantu jsem v ní nenašel.
Jak poštelovat třeba tento kód?:
{phocagallery view=category|categoryid=5|limitstart=0|limitcount=0}
Umí to Phoca Gallery? Poradíte?
MaK.
P.S. verze J! 2.5.4, Phoca Gallery 3.1.4
--- -- -
04. čvc 2012 13:58 #95311
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ahoj MaXofte,
imho, pokud je řešení funkční a přijatelné, tak bych řešil jen kosmetickou stránku věci - styly.
Řešení je několik - nejjednodušší mi přijde upravit styly tak, aby se jednotlivé vložené "bloky" (tak jak je vkládáš) řadili vedle sebe...
imho, pokud je řešení funkční a přijatelné, tak bych řešil jen kosmetickou stránku věci - styly.
Řešení je několik - nejjednodušší mi přijde upravit styly tak, aby se jednotlivé vložené "bloky" (tak jak je vkládáš) řadili vedle sebe...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
04. čvc 2012 14:06 #95312
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky, Karle,
bohužel nejsem programátor. Leccos poladím, ale do kaskády se pouštím nerad.
Ukázka např. zde: produkty.zevsi.cz/potraviny-a-napoje/jab...-ceskeho-raje-detail
Dole jsou obrázky pod sebou, místo aby se řadily vedle. Jsou tam tři kódy. Třeba ještě přijde malej tuleň s kulantnějším řešením, s nějakou tajnou funkcí pluginu
MaK.
bohužel nejsem programátor. Leccos poladím, ale do kaskády se pouštím nerad.
Ukázka např. zde: produkty.zevsi.cz/potraviny-a-napoje/jab...-ceskeho-raje-detail
Dole jsou obrázky pod sebou, místo aby se řadily vedle. Jsou tam tři kódy. Třeba ještě přijde malej tuleň s kulantnějším řešením, s nějakou tajnou funkcí pluginu
MaK.
--- -- -
04. čvc 2012 14:45 #95316
Odpověď od David Kristof
Začátečník
Doporučuji na toto nepoužívat Phocagallery, ale plugin MediaBox do JCE.
04. čvc 2012 14:53 #95317
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
To jsou rady, ještě že to neznělo "doporučuji používat WordPress"
Přesto díky.
MaK.
Přesto díky.
MaK.
--- -- -
04. čvc 2012 15:02 #95319
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Méně elegantním řešením je zapisovat kódy pro vložení fotky do tabulky. Lepším řešením, i když náročnějším, je úprava pluginu, aby se do něj daly zapisovat ID jednotlivých fotek, které chci na stránce zobrazit.