Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak přidat do nové šablony články

18. čvn 2012 13:59 #94737
Zdravím Vás, dneska jsem na joomlu nasadil svou šablonu. šablona se mi zobrazuje přesně tak jak bych chtěl. Jelikož mám menu vytvořeno, přes svůj html kod a nepřes joomlu, chtěl jsem se zeptat, zda-li, když budu chtít přidat nějaký článek třeba do odkazu Kontakt.php, tak zda-li to jde, aniž bych musel mít vytvořené menu přes joomlu?
Jde mi o to, že bych třeba na stránku kontakt.php přidal něco do zdrojového kodu, který by věděl, že když vytvořím článek, který patří do kontaktu.php, tak že mi ho tam zveřejní.
Je to možné a pokud je, mohli byste mi prosím napsat jak na to? Hledal jsem na googlu a nic jsem nenašel :-/
Předem moc děkuji za odpověď

18. čvn 2012 14:16 - 18. čvn 2012 14:26 #94738
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Není zcela jasné, co potřebujete - Kontakt.php je co - zase vlastní php soubor?

Když budete chtít, tak to jde, ale vytvářet a udržovat cokoliv statického v redakčním systému, pomocí ručně napsaného html, je jako řezat dřevo nenastartovanou motorovou pilou.

Přiřazení článku "někam" se v pojetí Joomly má jako přiřazení článku do sekce nebo kategorie.
Výpis článku ze zvolené sekce nebo kategorie můžete právě nastavit u položky menu (opravdového menu z Joomly).
Chcete-li si přidělávat práci, vytvořte si menu v Joomle, které nikde nezveřejníte, a z něj berte jen výsledné odkazy a umisťujte do vlastního menu.
By mě zajímalo, co jste na googlu hledal...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

18. čvn 2012 14:55 #94739
Odpověď od Jenda
Uživatel
tak na googlu jsem se snažil hledat to co jsem napsal tady :-) Spíš jsem asi nevěděl jak správně zadat dotaz.
Zkusím to ještě vysvětlit jinak.
Mám své vlastní odkazy: o_nas.php, kontakt.php, galerie.php atd.
Když bych chtěl vytvořit článek a něco bych do něho napsal, a potom dal zveřejnit, tak jak udělat aby tenhle článek se mi zobrazil třeba v kontaktu.php.
Chtěl jsem menu právě udělat přes joomlu, ale vůbec si s tím nevím rady. když si třeba vytvořím menu přes joomlu, tak jak ji můžu nastylizovat podle svého?
Do zdrojového kodu vložím <jdoc:include type="modules" name="left" /> a objeví se mi pak na stránce menu. Ale jak mu přikázat, aby měl takové pozadí, aby měl takový font atd.?
Určitě by bylo lepší menu přes joomlu, ale opravdu si s tím nevím rady. :-(
Budu moc rádd jak mi to trochu zkusíte rozepsat popřípadě mi dáte odkaz na nějakou stránku, kde to je vysvětleno.

18. čvn 2012 15:03 #94740
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Jak nastylovat (nejen) menu? Stačí se naučit CSS - třeba z těchto stránek .

18. čvn 2012 15:14 #94743
Odpověď od Jenda
Uživatel
:-) Nastylovat menu umím, ale když mám tenhle kod <jdoc:include type="modules" name="left" />, který mi zobrazuje menu, tak jak mu přikázat aby jednotlivé položky byly zobrazeny tak a tak.
Myslím tím, že to mám třeba udělat takhle?

<ul>
<li><jdoc:include type="modules" name="left" /></li>
<li><jdoc:include type="modules" name="left" /></li>
</ul>

To co jsem napsal, tak to je nejpíš blbost.

Jestli rozumíte?

18. čvn 2012 15:38 - 18. čvn 2012 15:40 #94744
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Od posledních dotazů jste moc nepokročil:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/40-t...t-parametry-mainmenu .

Když umíte nastylovat menu, proč píšete takové blbosti jako:
Code:
jak mu přikázat aby jednotlivé položky byly zobrazeny tak a tak. Myslím tím, že to mám třeba udělat takhle? <ul> <li><jdoc:include type="modules" name="left" /></li> <li><jdoc:include type="modules" name="left" /></li> </ul> To co jsem napsal, tak to je nejpíš blbost.

Vzhledem k základním komunikačním nedostatkům (ptal jsem se "Kontakt.php je co - zase vlastní php soubor?", a nepochopení dalších dotazů) je další diskuze a reakce "o ničem".

učte se od začátku:
www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
a hromada dalších odkazů na fráze "css zacatecnik", "css v praxi", ....

pak teprve:
www.linuxexpres.cz/software/redakcni-sys...oomla-uprava-sablony
www.redakcni-systemy.com/joomla/clanky/1...pro-joomlu-od-a-do-z

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Philip Jay Fry