Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak přidat do nové šablony články
18. čvn 2012 13:59 #94737
Zdravím Vás, dneska jsem na joomlu nasadil svou šablonu. šablona se mi zobrazuje přesně tak jak bych chtěl. Jelikož mám menu vytvořeno, přes svůj html kod a nepřes joomlu, chtěl jsem se zeptat, zda-li, když budu chtít přidat nějaký článek třeba do odkazu Kontakt.php, tak zda-li to jde, aniž bych musel mít vytvořené menu přes joomlu?
Jde mi o to, že bych třeba na stránku kontakt.php přidal něco do zdrojového kodu, který by věděl, že když vytvořím článek, který patří do kontaktu.php, tak že mi ho tam zveřejní.
Je to možné a pokud je, mohli byste mi prosím napsat jak na to? Hledal jsem na googlu a nic jsem nenašel
Předem moc děkuji za odpověď
Jde mi o to, že bych třeba na stránku kontakt.php přidal něco do zdrojového kodu, který by věděl, že když vytvořím článek, který patří do kontaktu.php, tak že mi ho tam zveřejní.
Je to možné a pokud je, mohli byste mi prosím napsat jak na to? Hledal jsem na googlu a nic jsem nenašel
Předem moc děkuji za odpověď
18. čvn 2012 14:16 - 18. čvn 2012 14:26 #94738
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Není zcela jasné, co potřebujete - Kontakt.php je co - zase vlastní php soubor?
Když budete chtít, tak to jde, ale vytvářet a udržovat cokoliv statického v redakčním systému, pomocí ručně napsaného html, je jako řezat dřevo nenastartovanou motorovou pilou.
Přiřazení článku "někam" se v pojetí Joomly má jako přiřazení článku do sekce nebo kategorie.
Výpis článku ze zvolené sekce nebo kategorie můžete právě nastavit u položky menu (opravdového menu z Joomly).
Chcete-li si přidělávat práci, vytvořte si menu v Joomle, které nikde nezveřejníte, a z něj berte jen výsledné odkazy a umisťujte do vlastního menu.
By mě zajímalo, co jste na googlu hledal...
Když budete chtít, tak to jde, ale vytvářet a udržovat cokoliv statického v redakčním systému, pomocí ručně napsaného html, je jako řezat dřevo nenastartovanou motorovou pilou.
Přiřazení článku "někam" se v pojetí Joomly má jako přiřazení článku do sekce nebo kategorie.
Výpis článku ze zvolené sekce nebo kategorie můžete právě nastavit u položky menu (opravdového menu z Joomly).
Chcete-li si přidělávat práci, vytvořte si menu v Joomle, které nikde nezveřejníte, a z něj berte jen výsledné odkazy a umisťujte do vlastního menu.
By mě zajímalo, co jste na googlu hledal...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
18. čvn 2012 14:55 #94739
Odpověď od Jenda
Uživatel
tak na googlu jsem se snažil hledat to co jsem napsal tady Spíš jsem asi nevěděl jak správně zadat dotaz.
Zkusím to ještě vysvětlit jinak.
Mám své vlastní odkazy: o_nas.php, kontakt.php, galerie.php atd.
Když bych chtěl vytvořit článek a něco bych do něho napsal, a potom dal zveřejnit, tak jak udělat aby tenhle článek se mi zobrazil třeba v kontaktu.php.
Chtěl jsem menu právě udělat přes joomlu, ale vůbec si s tím nevím rady. když si třeba vytvořím menu přes joomlu, tak jak ji můžu nastylizovat podle svého?
Do zdrojového kodu vložím <jdoc:include type="modules" name="left" /> a objeví se mi pak na stránce menu. Ale jak mu přikázat, aby měl takové pozadí, aby měl takový font atd.?
Určitě by bylo lepší menu přes joomlu, ale opravdu si s tím nevím rady.
Budu moc rádd jak mi to trochu zkusíte rozepsat popřípadě mi dáte odkaz na nějakou stránku, kde to je vysvětleno.
Zkusím to ještě vysvětlit jinak.
Mám své vlastní odkazy: o_nas.php, kontakt.php, galerie.php atd.
Když bych chtěl vytvořit článek a něco bych do něho napsal, a potom dal zveřejnit, tak jak udělat aby tenhle článek se mi zobrazil třeba v kontaktu.php.
Chtěl jsem menu právě udělat přes joomlu, ale vůbec si s tím nevím rady. když si třeba vytvořím menu přes joomlu, tak jak ji můžu nastylizovat podle svého?
Do zdrojového kodu vložím <jdoc:include type="modules" name="left" /> a objeví se mi pak na stránce menu. Ale jak mu přikázat, aby měl takové pozadí, aby měl takový font atd.?
Určitě by bylo lepší menu přes joomlu, ale opravdu si s tím nevím rady.
Budu moc rádd jak mi to trochu zkusíte rozepsat popřípadě mi dáte odkaz na nějakou stránku, kde to je vysvětleno.
18. čvn 2012 15:03 #94740
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Jak nastylovat (nejen) menu? Stačí se naučit CSS - třeba z
těchto stránek
.
18. čvn 2012 15:14 #94743
Odpověď od Jenda
Uživatel
Nastylovat menu umím, ale když mám tenhle kod <jdoc:include type="modules" name="left" />, který mi zobrazuje menu, tak jak mu přikázat aby jednotlivé položky byly zobrazeny tak a tak.
Myslím tím, že to mám třeba udělat takhle?
<ul>
<li><jdoc:include type="modules" name="left" /></li>
</ul>
To co jsem napsal, tak to je nejpíš blbost.
Jestli rozumíte?
<ul>
</ul>
Jestli rozumíte?
18. čvn 2012 15:38 - 18. čvn 2012 15:40 #94744
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Od posledních dotazů jste moc nepokročil:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/40-t...t-parametry-mainmenu .
Když umíte nastylovat menu, proč píšete takové blbosti jako:
Vzhledem k základním komunikačním nedostatkům (ptal jsem se "Kontakt.php je co - zase vlastní php soubor?", a nepochopení dalších dotazů) je další diskuze a reakce "o ničem".
učte se od začátku:
www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
a hromada dalších odkazů na fráze "css zacatecnik", "css v praxi", ....
pak teprve:
www.linuxexpres.cz/software/redakcni-sys...oomla-uprava-sablony
www.redakcni-systemy.com/joomla/clanky/1...pro-joomlu-od-a-do-z
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/40-t...t-parametry-mainmenu .
Když umíte nastylovat menu, proč píšete takové blbosti jako:
Code:
jak mu přikázat aby jednotlivé položky byly zobrazeny tak a tak.
<ul>
</ul>
Vzhledem k základním komunikačním nedostatkům (ptal jsem se "Kontakt.php je co - zase vlastní php soubor?", a nepochopení dalších dotazů) je další diskuze a reakce "o ničem".
učte se od začátku:
www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
a hromada dalších odkazů na fráze "css zacatecnik", "css v praxi", ....
pak teprve:
www.linuxexpres.cz/software/redakcni-sys...oomla-uprava-sablony
www.redakcni-systemy.com/joomla/clanky/1...pro-joomlu-od-a-do-z
Poděkovali: Philip Jay Fry