Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Zobrazení kódu v článku
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Stenlycup napsal: - plugin do editoru JCE extensions.joomla.org/extensions/extensi...cific/jce-extensions ?
- plugin do editoru JCK extensions.joomla.org/extensions/extensi...ck-editor-extensions ?
- extensions.joomla.org/extensions/edition/code-display jsou tam min 3 napr.: extensions.joomla.org/extensions/edition/code-display/3771
- i ten geshi je extensions.joomla.org/extensions/edition/code-display/16889
Jak jsem psal v prvním příspěvku, tohle jsem vše zkoušel, resp. všechny pluginy z extension. Všechny včetně geshi dělají to, že v href"" čekají cestu, ale vůbec nepočítají s tím, že tam může být PHP kód a ten sprostě ignorují a nahradí cestou Joomly, resp. lomítkem. Je to docela průser, protože takto jsou všechny slavné pluginy nespolehlivé. Jinak podle testování to není závislé na použitém editoru či jeho nastavení.
Bong napsal: I bez pluginů by mělo stačit označit text a vybrat formát "code" (podobně jako h1, h2, ,...)
Tak tohle mě nenapadlo, ale výsledek je stejný.
Možná nejrychlejší řešení bude, zkopírovat onen zniňovaný kus PHP kódu přímo zde z fóra a přímo vložit do článku. Funguje bez problémů a není třeba s ním dál pracovat (j2.5, JCE)
ad Bong - kód je skutečně lépe vložit do tagu <pre>
ad JardaR - osobně to řeším tak, že při zápisu vzorového kódu nahrazuji, jak zde již bylo uvedeno, šipky za entity, tedy za < < a za > >
Fenris napsal: Jo, tyhle pluginy jsou potvory
ad Bong - kód je skutečně lépe vložit do tagu <pre>
ad JardaR - osobně to řeším tak, že při zápisu vzorového kódu nahrazuji, jak zde již bylo uvedeno, šipky za entity, tedy za < < a za > >
Jasný, ale opravdu jsem zkoušel i toto. Tag <pre> nic neřeší a výsledek je stejný. Navíc daný kód je pouze výsek většího bloku, viz. web
I když to zkopíruji z Kuneny (která to jako jediná umí zobrazit), tak stačí uložit, znovu otevřít a uložit a jsme zpět. To samé neřeší ani entity. I když se mi podaří kód zobrazit, nesmím ho již editovat a stejně je tam pořád navíc to lomítko.
Vyřeším to asi tak, že na tento kus kódu odkáži do fóra, které to umí, jinou cestu nevidím.