Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Phoca Gallery - Nelze založit kategorii...

22. úno 2012 16:46 #90227
Phoca Gallery - Nelze založit kategorii... od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Zdravím,

přišel jsem pro radu, provozuji Joomlu 2.5.1, nahozená na endora.cz. Jako plugin jsem nainstaloval Phoca Gallery, nicméně při pokus o vytvoření galerie se ukazuje hláška:"Uložení se nepodařilo z důvodu následující chyby Kategorie musí mít název"
Název kategorie mám samozřejmě vyplněný, nicméně pořád ta chyba...Prosím, v čem je problém?

Díky

22. úno 2012 19:19 - 22. úno 2012 19:21 #90228
Odpověď od Pavel Šebesta
Začátečník
Musíš mít nainstalovanou KOMPONENTU PhocaGallery, poté až plugin umožní vložit obrázky z galerií do článků.
Ve správě vytvoř v komponentě PhocaGallery Novou kategorii a té v nabídce vytvoř adresář. Pak už můžeš přidávat fotky do dané fotogalerie i z frontendu.

Harley-Davidson Club Praha Nejstarší společenství vlastníků motocyklů Harley Davidson na světě
Motocykly Harley-Davidson - informace, návody, postupy, novinky

23. úno 2012 10:35 - 23. úno 2012 10:46 #90244
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Omlouvám se, zřejmě jsem se špatně vyjádřil. Komponentu PhocaGallery mám samozřejmě nainstalovanou, resp mezi komponentami je. Občas mi ještě dělá problém rozlišovat modul, plugin, komponentnu:) Ale pracuje se mi s tím lépe než s WordPressem..

Takže nějaký jiný tip, čím by ten problém mohl být?
Phocu jsem nainstaloval klasicky, stáhl jsem její instalátor z ofic stránek. Přes managera rozšíření jsem ji nainstaloval a již funguje, resp se zobrazuje, jak už jsem psal i v komponentách. Nicméně vytvořit kategorii nefunguje..

přikládám obrázky jak to u mě vypadá v administraci, imho je to správně...Už nevím kde je chyba, možná později zkusím jinou fotogalerii
Přílohy:

23. úno 2012 11:18 #90249
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Kontaktoval jsem podporu endora.cz a během pár minut je vše vyřešeno. Jedná se údajně o chybu instalačního balíku, pán na podpoře mi vytvořil tabulky ručně a nyní již vše funguje tak, jak má.

Tímto bych rád poděkoval podpoře endora.cz a přeji hezký den

23. úno 2012 11:42 #90251
Odpověď od Bong
Moderátor
Chyba koho? Phoca Gallery? Jak a odkud jste Joomlu instaloval?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

23. úno 2012 11:46 #90252
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Dobrý den,

ano, údajně chyba Phoca Gallery. Cituji odpověď z podpory endora.cz:
"chyba v inštalačnom balíku, v databáze sa nevytvorili žiadne tabuľky, vytvoril som vám ich manuálne, odskúšajte to a prípadne informujte vydavateľa o danej chybe."

instaloval jsem stažením balíku z Phoca.cz, přes manažera rozšíření. Vše proběhlo korektně, bez výpisu chyb, nestalo se nic nestandardního.

Nyní již vše funguje, nevím v čem byl problém. Na jiném diskuzním fóru jeden uživatel zkoušel včera Phocu instalovat stejně jako já a jemu fungovala. Nicméně užívá jiný hosting.