Přihlásit se

Banner jako na seznam.cz

21. říj 2014 14:53 #118580
Banner jako na seznam.cz od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
Občas se na www.seznam.cz objeví když se stránka odroluje až dolů reklamní banner, nevíte někdo prosím o podobném modulu třeba i placeném?
Předem děkuji za případné info a přeji hezký den.

22. říj 2014 06:16 #118595
Odpověď od ma®vays
Uživatel
záleží na tom, kdy se má modul zobrazovat. pokud by to bylo cíleně na určitých stránkách, tak bych to řešil vlastním html modulem. Pokud jde o zobrazení náhodné reklamy náhodného inzerenta na určité stránce, pak by to chtělo nějaký modul, který to umí náhodně vybrat a zobrazit. Zde bych asi použil Widgetkit od Yootheme, kde je možnost náhodného výběru, vypnutí automatického přehrávání a vypnutí ovládacích prvků . . .takže se zobrazí náhodný slide s reklamou, který se nebude tát posunout ani spustit animace. u toho si nejsem jist, jestli je to i ve free verzi, já si ji platím.

22. říj 2014 17:04 - 22. říj 2014 18:34 #118606
Odpověď od H13
Admin
Taky jsem se na to díval, problém asi nebude zobrazovat to náhodně, to je otázka jednoho řádku v php, problém je spíš jak to udělat se všemi efekty (rozhostření, atd.) - to už bude asi javascript apod. Další problém je, že to seznam zobrazuje velmi náhodně, takže se to pořádně nedá ani prozkoumat, protože jak to chceš prozkoumat, tak už se to neobjeví - ovšem jíná by byla, kdyby to měli v opensource sekci: seznam.github.io/

:idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

22. říj 2014 18:15 #118607
Odpověď od ma®vays
Uživatel
no, záleží, jak to pán vlastně myslel. jestli mu šlo o umístění a zobrazování . . nebo o grafické zpracování. já to pochopil tak, že jde o zobrazování :)

22. říj 2014 22:28 #118609
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Předně děkuji za Vaše reakce a abych to upřesnil,nejde mi o grafické zpracování a ani o umístění modulu (to mi je jasné), ale jde mi o ten efekt, že když se doroluje na konec stránky, tak se ten banner začne odkrývat.

22. říj 2014 23:31 - 23. říj 2014 02:33 #118610
Odpověď od H13
Admin
Základ toho efektu je vlastně jednoduchej, viz:
www.phoca.cz/lab/bottom/

je to jenom něco fixovanýho na spodním okraji stránky, a postupně se to scrolováním otevře. Pak asi následuje nějakej javascript, kterej postupně rozostřuje pozadí.

EDIT:
Tak je to tak, že jsou dva obrázky, jeden normální a druhej rozostřenej (blur) a jakmile se pohybuje scrollbarem, postupně normální obrázek má čím dál menší průhlednost až nakonec překryje ten rozostřenej, viz:

www.phoca.cz/lab/bottom/

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Pavel

23. říj 2014 15:10 #118613
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Děkuji za vzorovou stránku, večer se na to podívám. :)
Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den.

15. lis 2014 20:29 - 06. lis 2015 00:10 #118921
Odpověď od Linelabcz
Admin
Připravil jsem jednoduchý modul, podobný tomu na seznam.cz
Demo: www.linelabox.com/virtuemart-templates/

V nastavení modulu si nahrajete obrázky jeden zamlžený a jeden ostrý, přidáte link a traget a nastavíte výšku modulu.
Ideální pozice pro zveřejní modulu je asi debug, nebo nějaká ve spodní části joomla šablony.

Doproučená šířka obrázku je 1920px, responzivita tak nějak funguje, ale chce to určitě doladit.

06. lis 2015 00:12 - 06. lis 2015 00:16 #124367
Odpověď od Linelabcz
Admin
Dnes se podařilo dodělat ten banner modul pro reklamní sdělení a funguje stejně jako na seznam.cz v patičce, je plně responzivní!
Kdo má zájem pište na linelab@linelab.cz

Demo: www.linelabox.com/virtuemart-templates/

Poděkovali: Bart

06. lis 2015 00:18 #124368
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Svělá zpráva poslal jsem Vám e-mail. :)

06. lis 2015 01:10 #124370
Odpověď od Cony
Moderátor
Námět na reportáž - ten Blur efekt by bylo hezké kdyby se dělal automaticky. Ideálně Javascriptem - např. zde je zajímavý skriptík .

06. lis 2015 01:24 #124371
Odpověď od Linelabcz
Admin
Já bych to asi nehrotil, čím méně Javascriptu tím lépe. :) Ale díky za tip.

06. lis 2015 09:25 #124372
Odpověď od Cony
Moderátor
:) jak jsem psal, jen námět. Zase lepší krátký javaskript než velký obrázek...

06. lis 2015 11:34 #124373
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Až se jednou vývojáři IE budou "nudit", tak to třeba půjde i přes CSS3? :)
developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/filter