Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Newsletter

14. bře 2013 18:16 #105382
Newsletter od Tinpet
Uživatel
Dobrý den, snažila jsem se najít v již založených diskuzích, ale ty většinou řeší již pokročilé změny. Potřebovala bych komponentu pro rozesílání Newsletterů registrovaným zákazníkům. Nevím, zda je možné najít takovou v češtině, aby ovládání bylo co nejjednodušší. Potřebuji, aby to umělo jen základní věci - rozeslat e-mail všem registrovaným (netrvám na skupinách), možnost úpravy šablony e-mailu a možnost automatického odhlášení ze strany adresáta. Čím jednodušší ovládání, tím lépe... Nejsem si jistá, zda Uživatelé-hromadná pošta toto řeší. S rozesíláním novinek chci teprve začít, takže budu vděčná za jakoukoli radu, co (jakou komponentu) a kam nainstalovat... :( Moc děkuji za pomoc popř. pokud jsem podobnou diskuzi přehlídla, tak za navigaci do ní.

14. bře 2013 18:20 - 14. bře 2013 18:22 #105383
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Poděkovali: Tinpet

14. bře 2013 18:22 - 14. bře 2013 18:28 #105384
Odpověď od Tinpet
Uživatel
jNews asi češtinu neumí, že? AcyMailing ano? Moc děkuji! A ještě dotaz, abych se nedostala do křížku se zákony, i když mám v obchodních podmínkách, že registrovaní budou dostávat e-maily, jejichž zasílání mohou zrušit - jde "zařídit", aby informační e-maily dostávali jen ti, kteří už nakoupili? Protože ti s obch. podmínkami souhlasili... Ještě jednou moc díky!

14. bře 2013 18:52 #105386
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tak to nevim jiste jestli presne takto, ze je to automaticky prihlasi pri nakupu, ale je tam plugin kdy si v checkoutu muzou zvolit zda chteji ci nechteji, popripade si muzou vybrat z vice. Ale to je v placene verzi.

A proc nedate obchodni podminky primo do registracniho formulare? Pri registraci je to automaticky prihlasi k odberu. Amete to vyreseno.

14. bře 2013 18:55 #105387
Odpověď od Bong
Moderátor
Když na shop použijete redSHOP, tak tento má v sobě kompletní systém na rozesílání newsletterů.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

14. bře 2013 19:04 #105388
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Ale co si budeme povidat. Dneska lidi newslettery moc nectou a nemaj o ne extra zajem. Uz tak maji emailove schranky zaspamovane vselijakym bordelem.

14. bře 2013 19:08 #105389
Odpověď od Tinpet
Uživatel
Upřímně? Protože vůbec nevím, kde to tam mám přidat... vybouchnul mi webák, takže to tu lámu přes koleno a v podstatě se s tím učím pracovat... existuje "jednoduchý" postup, jak to tam dát? Děkuji Vám oběma za pomoc!!

14. bře 2013 20:27 #105403
Odpověď od Tinpet
Uživatel
Tak jsem předpokládala, že to půjde upravit přes "uživatele" správa uživatelů, ale tam mi to nabízí jen přidat nového uživatele. Takže to, kde upravit, aby každý nově registrovaný zároveň souhlasil s obchodními podmínkami, nevidím... Mimochodem Joomla 2.5.8

14. bře 2013 21:30 #105404
Odpověď od Cony
Moderátor
Import stávajících registrovaných Joomla uživatelů provedete v AcyMailing v menu Uživatelé - Import, pak si jen zaškrtnete že chcete Joomla uživatele. Nerozlišíte tím ale ty kteří už nakoupili. Jde ale udělat i import ze souboru CSV, pokud si tedy v excelu uděláte seznam těch kteří nakoupili, můžete je tam dostat takto.

A co máte za eshop? Virtuemart? pak si naklikáte souhlas s obchodními podmínkami v polích uživatele v nastavení VM.

14. bře 2013 22:20 #105413
Odpověď od Tinpet
Uživatel
tam jsem to zkoušela, ale nefunguje to... je u toho zámek a je to podsvícené.. když rozkliknu, tak tam je, že je požadováno zobrazit v registračním formuláři, ale když dám následně na webu vytvořit účet, tak to po mě potvrzení nechce... vložila bych print sc, ale nejde mi přidat soubor...

14. bře 2013 22:50 #105414
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Pokud je to ještě aktuální, tak velice pěknou koponentou pro zasílání newsletter je RSmail! , je sice placená, ale tu cenu se jistě vyplatí a dá se v ní toho dost nastavit, je k ní i čeština.

15. bře 2013 01:02 #105417
Odpověď od Cony
Moderátor
A zobrazuje se Vám určitě registrační formulář VM? Pokud nemáte nějaký přesměrovávací plugin (např. tento ), nebo upravenou šablonu, tak kliknutím na "Vytvořit účet" v modulu přihlášení se Vám zobrazí registrační formulář Joomly, kde a pole z VM nebudou.

15. bře 2013 10:40 #105430
Odpověď od Tinpet
Uživatel
Dobrý den, předpokládám, že ano :-D Najedu z Joomly do VM, dám v nastavení Pole zákazníka a zde jsou volitelné položky, jde zvolit, zda zobrazovat při registraci, v účtu a podobně... Tam je správně zaškrtáno, že souhlasit s obchodními podmínkami, ale, bohužel, je to "vyrastrované", nelze s tím dál pracovat... nahrála bych sem, ale nejde... Jsem v tomhle fakt amatér, snažím se obvykle nechat na webákovi, ale ten je nějak nezvěstný a já tohle potřebuji doladit... Díky moc

15. bře 2013 10:54 #105431
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Vsak pri nakupu je pred poslednim krokem objednavky checkbox ze souhlasite s obch. podminkami. Nechapu proc je chcete mi t Xkrat. Vsak to uplne staci mit to jednou. Akorat tim lidi nastvete, ze musi nekolikrat souhlasit s nejakyma podminkama, ktere stejne nikdo necte.

15. bře 2013 10:59 #105432
Odpověď od Tinpet
Uživatel
To ano, proto jsem to měla takto dané. Jenže, když se pouze zaregistrují a neudělají objednávku a já jim na základě registrace pošlu Newsletter, tak spamuju... Vyřešilo by mi to, pokud by AcyMailing uměl pracovat jen s kontakty z VM, tj. se zákazníky, kteří nakoupili a tím s obch. podmínkami souhlasili