Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Důležité Nezobrazení editorů v administraci
26. úno 2013 11:12 #104570
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde můžu nastavit najít nebo co mám udělat aby se mi zobrazil jakýkoliv editor v administraci. stránky jsou po přechodu z 1.5 na 2.5.9 pomocí jupgrade. Jinak v administraci je nastaveno na edtor JCE ten jsem i odstranil a znova nainstaloval a nepomohlo. V administraci článku se mi zobrazí použe rámeček. Když se kouknu do zdrojového kódu, tak tam vidím jen theme: none místo
kde by se toto dalo změnit na něco co by se mi zobrazilo?
předem díky za odpověď
chtěl bych se zeptat, kde můžu nastavit najít nebo co mám udělat aby se mi zobrazil jakýkoliv editor v administraci. stránky jsou po přechodu z 1.5 na 2.5.9 pomocí jupgrade. Jinak v administraci je nastaveno na edtor JCE ten jsem i odstranil a znova nainstaloval a nepomohlo. V administraci článku se mi zobrazí použe rámeček. Když se kouknu do zdrojového kódu, tak tam vidím jen theme: none místo
Code:
<script type="text/javascript">
try{WFEditor.init({
token: "wf63e7427f9b1f8d5d5aef822cfdbf96a5",
base_url: "*********",
language: "cs",
directionality: "ltr",
theme: "none",
language_load: false,
compress: {"javascript":0,"css":0}
});}catch(e){console.debug(e);}
</script>
předem díky za odpověď
26. úno 2013 11:24 #104571
Odpověď od Cony
Moderátor
A nemáte nastaven editor na žádný ve svém profilu? (Stránky - Můj profil)
26. úno 2013 12:03 #104577
Odpověď od Cony
Moderátor
A jiný editor jste zkoušel? Některý z nativních - TinyMCE nebo CodeMirror?
26. úno 2013 12:14 #104578
Odpověď od Lukáš
Začátečník
zkoušel jsem všechny a ani jeden se nezobrazí jen je okolo šedej rámeček jako by to čekalo na načtení a nic
26. úno 2013 12:29 #104580
Odpověď od Cony
Moderátor
No, standardní to není, zkusil bych
- Zkontrolovat konzoli prohlížeč na chyby JS
- Zapnout chybová hlášení v Joomle
- Jiné prohlížeče, promazat cache prohlížeče atd...
- Nemáte nějaký "speciální" plugin, např. na cache, na konsolidaci skriptů nebo něco podobného?
- Máte standardní šablonu administrace?
- Ve front end editory fungují?
- přeinstalovat Joomlu
Jak TinyMCE, tak JCE normálně na J2.5 fungují
- Zkontrolovat konzoli prohlížeč na chyby JS
- Zapnout chybová hlášení v Joomle
- Jiné prohlížeče, promazat cache prohlížeče atd...
- Nemáte nějaký "speciální" plugin, např. na cache, na konsolidaci skriptů nebo něco podobného?
- Máte standardní šablonu administrace?
- Ve front end editory fungují?
- přeinstalovat Joomlu
Jak TinyMCE, tak JCE normálně na J2.5 fungují
26. úno 2013 13:37 #104586
Odpověď od Lukáš
Začátečník
- standardní šablomu mám v administraci bluestork
- ve front end nefungují také
- v jiných prohlížečích se také nezobrazují ani po vymazání cache
tak už fungují ostatní jce stavkuje odstranil jsem ho
- ve front end nefungují také
- v jiných prohlížečích se také nezobrazují ani po vymazání cache
tak už fungují ostatní jce stavkuje odstranil jsem ho
04. bře 2013 23:01 #104826
Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.
Odpověď od Italia
Začátečník
Pravděpodobně jste dojel na novou aktualizaci JCE jako já. Přišla nová aktualizace JCE, tak jsem aktualizoval a najednou editor nikde. Dokonce se v globálním nastavení místo JCE editor začalo zobrazovat plg_jce_editor což se mi nikdy nestalo. Obě verze jak 2.3.1, tak i nová 2.3.2 mi nefungují, musel jsem dát zpět starou verzi 2.2.7.2 a ta funguje jako dřív, jen v nastavení profilů je trochu rozjetá grafika. Zkoušel jsem několikrát přeinstalaci, vymazat vše, vyčistit, nahrát znova a pořád stejné, takže Joomla 2.5.7 a JCE verze 2.3.1 a 2.3.2 mi nefungují.
Dnes přišla aktualizace Joomly na 2.5.9, je možné, že hoši co dělají JCE zareagovali na nějakou aktualizaci Joomly a když aktualizuji Joomlu, tak pak budou fungovat i nové verze JCE. To ale zkusím až zítra. Každopádně tohle se mi u JCE nikdy nestalo.
Dnes přišla aktualizace Joomly na 2.5.9, je možné, že hoši co dělají JCE zareagovali na nějakou aktualizaci Joomly a když aktualizuji Joomlu, tak pak budou fungovat i nové verze JCE. To ale zkusím až zítra. Každopádně tohle se mi u JCE nikdy nestalo.
Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.
05. bře 2013 09:15 #104836
Odpověď od Lukáš
Začátečník
Tak mě na 2.5.9 mi nejede ani 2.2.7.2 ani 2.2.8.4 ani 2.3.1 nefunguje, ale na jiných webech co mám ve správě tak normálně fungují :huh:
05. bře 2013 10:01 #104844
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
V čem je tedy rozdíl mezi jednotlivými weby?
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
05. bře 2013 10:06 #104849
Odpověď od Italia
Začátečník
Tak jsem to teď vyzkoušel na jiném webu, stejná šablona od Rocket Theme, stejná rozšíření, stejný hosting a JCE 2.3.2 s Joomlou 2.5.9. funguje. Tak se jdu podívat, proč to na tom druhém nejede.
05. bře 2013 16:52 #104878
Odpověď od Italia
Začátečník
Tak jsem hledal co by to mohlo být a jediné co mě napadlo je změna kódu v modulu podobných článků, dělal jsem si úpravu a do zápisu přidal limit na zobrazení, aktualizace mi to samozřejmě přepsala zpět, nicméně mohla by ta hláška detekovat právě to, že na řádku není nulová hodnota, ale je tam nastaven limit?
05. bře 2013 22:31 #104898
Odpověď od Cony
Moderátor
Ta hláška je o tom, že se Vám aktualizace snažila vytvořit sloupec hits v tabulce redirect_links, ale ten sloupec v té tabulce již byl. S editorem to nemá nic společného, jedná se o komponentu Přesměrování.
Poděkovali: Italia
05. bře 2013 22:56 #104899
Odpověď od Italia
Začátečník
Děkuji za vysvětlení, pravda, že u tohoto webu přesměrování používám a u toho druhého ne.
Nejnovější příspěvky