Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Překročení CPU - hosting-zdarma.cz
Mám doménu na hostingu - www.hosting-zdarma.cz
Na doméně mám hlávně videa z youtube přes :
<iframe width="640" height="360" src="xxx" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mailem mi dorazil tento email :
***************************************************************************************************
--- STROJOVĚ GENEROVANÁ ZPRÁVA PŘI DOSAŽENÍ LIMITNÍCH HODNOT ---
>>> Bližší informace o měření zátěže viz. níže tento email a nápověda sekce Limity. <<<
>>> Na zprávu prosím nereagujte. Vaše odpověď nebude zaznamenána. <<<
>>> Zákaznická podpora neposkytuje optimalizaci ani technickou podporu vámi nahraných aplikací. <<<
>>> Na dotazy zodpovězené v tomto sdělení nebudeme odpovídat. Děkujeme za pochopení. <<<
***************************************************************************************************
Vážený kliente,
na základě měření výstupních hodnot CPU zátěže generované provozem vámi nahraného obsahu na doméně wlashty.com si vás dovolujeme informovat, že provoz dne 1.1.2013 v 22:30 překročil 100% ze stanoveného limitu v hostingovém programu KOMPLET.
PROVOZ V TUTO CHVÍLI NENÍ NIJAK OMEZEN. K dočasnému omezení provozu však přesto může dojít při přečerpání systémových zdrojů přes 200%.
===== FAQ - Nejčastější dotazy =====
1. Jaká je měřená perioda CPU limitu?
>>> Měřená perioda je 24h.
2. Kdy dojde k restartu (k vynulování) limitu?
>>> K restartu a novému měření dochází každý den v 1h ráno. U domén jež dosáhly přes 200% tak dojde i jejich opětovnému odblokování.
3. Kde lze sledovat aktuální stav počítadla CPU?
>>> V klientské sekci ve Správa domén > wlashty.com [spravovat] > Obecné > Kvóty a limity
4. Co si mohu obecně představit pod zátěží CPU?
>>> Jedná se o podobný problém, jako když se pokusíte na počítači spustit náročnější program nebo program zcela špatně naprogramovaný. V takovém případě dojde k rychlému spotřebování výpočetního výkonu a dojde k celkovému zpomalení nebo až k pozastavení samotného počítače.
5. Jaká může být příčina těchto zvýšených hodnot CPU zátěže?
>>> Příčin může být celá řada, nejčastěji se však problém týká těchto bodů:
a) neoptimalizované skripty vašich aplikací
b) příliš dlouhé dotazy na databázi
c) chybějící nebo nadbytečné indexy v databázi
d) použití některých redakčních systémů (CMS) jako jsou především E-shopy a fotogalerie, které nadměrně využívají výpočetních zdrojů serveru
e) stejný problém jako v bodě d) pak vykazují jejich dodatečná rozšíření (jsou to např. pluginy zálohování, statistiky aj.)
f) přístup některých vyhledávacích botů
6. Existují nějaké analyzační nástroje?
>>> Ano, na internetu existuje celá řada analyzačních nástrojů. Odkazy na některé volně dostupné zde:
www.semdesigns.com/Products/Profilers/PHPProfiler.html
freshmeat.net/projects/phpprofiler/
xdebug.org/docs/profiler
www.nusphere.com/products/php_profiler.htm
7. Jak tyto analyzační nástroje použít, máte pro ně nějaký návod?
>>> Nemáme na tyto nástroje k dispozici žádný návod. S dotazem ohledně dokumentace kontaktujte příslušnou technickou podporu vámi zvolené analyzační aplikace.
8. Dle statistik je návštěvnost webu velmi nízká, jak je možné, že jsme překročili vaše limity?
>>> Příčina není přímo závislá na návštěvnosti vašeho webu běžnými návštěvníky, ale především na vámi nahraných aplikacích a způsobu jejich naprogramování. Zdroje čerpají také indexovací roboti vyhledávacích katalogů, spam boti aj.. Doporučujeme prověřit váš accesslog na FTP viz. adresář log.
9. Lze zakázat přístup Botům nebo konkretním IP adresám nadměrně čerpající zdroje?
>>> Ano, pomocí vašeho skriptu v souboru .htaccess, dále viz. dokumentace k apache na httpd.apache.org
Podporu souboru .htaccess je také nutné mít povolenou v klientské sekci ve: Správa domén > wlashty.com [spravovat] > WWW+FTP
10. Můžete nám pomoci určit konkrétní zdroj zátěže v našich aplikacích?
>>> Bohužel toto není možné, neboť nejsme autory vaší webové prezentace a nemůžeme proto znát jakým způsobem jste vaše aplikace na našich serverech připravili k provozu. Naše měření zátěže neprobíhá sledováním zvlášť každého jednotlivého skriptu, dotazu do databáze apod.. Měření je pouze výstupní kumulativní hodnotou procesorového času, který vaše aplikace svým provozem spotřebovávají.
11. Je možné navýšit limity?
>>> Ano, limit je možné navýšit, změnou hostingového programu na vyšší. Pokud však již využíváte tarifu nejvyššího (tj. KOMPLET Plus) pak další navýšení není možné.
12. V čem je procesorový čas počítán a jaké jsou hodnoty pro jednotlivé programy?
>>> Měřeno je na TERA instrukce procesoru s ohledem na hardwarovou konfiguraci serveru. Hodnota 100% odpovídá:
- v tarifu START: 14,75 TERA instrukcím CPU
- v tarifu KOMPLET: 55 TERA instrukcím CPU
- v tarifu KOMPLET Plus: 180 TERA instrukcím CPU
13. Navýšili jsme hostingový program, proč nám stále chodí zprávy o překročení CPU?
>>> Navýšení CPU limitu je pouze navýšením, nikoli garance, že provoz vašich aplikací nemůže vyšších hodnot už nikdy dosáhnout. Vždy doporučujeme analýzu a optimalizaci - změna hostingového programu je až krajní řešení.
14. Na vašem webu garantujete provoz CMS Wordpress, Zencart, Joomla a dalších. Jak je možné, že překračují limity?
>>> Ano tyto CMS u nás běží, ale jejich běh může vykazovat v určité konfiguraci a nastavení vyšší zátěž serveru. Ovšem jak správně nebo špatně váš CMS poběží záleží především na naprogramování a vaší optimalizaci. Nezapomeňte také, že provoz CMS výrazně ovlivňují i vámi nainstalovaná rozšíření třetích stran jako jsou různé fotogalerie, statistiky, zálohování a další.
15. Má aplikace je plně optimalizovaná a ani z access-logu nevyplývá žádná další zátěž. Co teď?
>>> Pokud jste si jistí, že to už lépe nejde, pak zde už je možnosti pouze navýšení hostingového programu (pokud nevyužíváte již nejvýššího - KOMPLET Plus). Nebo zvolit provoz na vašem vlastním webserveru. Případně provoz u jiného provozovatele webhostingu.
16. Na lokálním počítači běží všechny mé aplikace v pořádku. Proč u vás ne?
>>> Na lokálním počítači může být chování vaší aplikace výrazně jiné neboť jeho konfigurace nebude nikdy zcela stejná jako konfigurace serveru webhostera. Možnosti čerpání systémových zdrojů na vaší lokální konfiguraci bude odlišné oproti sdílenému hostingu, kde běží v optimalizovaném provozu na jednom serveru i stovky domén.
17. S měřením CPU jsem se u vaší konkurence nesetkal. Jinde mi aplikace poběží lépe.
>>> Ano věříme vám, že jste se s tímto měřením jinde nesetkali, neboť konkurence problém nadměrného čerpání systémových zdrojů serveru zpravidla neměří a nemůže tak zamezit potencionálnímu výpadku serveru z důvodu vyčerpání systémových zdrojů. O způsobeném problému se tak nedozví pozastavením provozu jen uživatel, který problém způsobil, ale všichni uživatelé daného serveru.
18. Rozhodl jsem se ukončit provoz, vrátíte nám předplacené hostingové období?
>>> Dle smluvních podmínek - bod 7.2 je bráno za výpovědní lhůtu celé zbývající předplacené období, částka proto není vratná. Výpověď je možné učinit kdykoliv z rozhraní klientské sekce v menu "Vyřazení domény".
19. Není-li předplacené období vratné, mohu provozovat na stejném hostingovém prostoru jinou doménu?
>>> Hosting je pevně vázán a to především i fakturačně k doméně ke které byl vámi objednán a hrazen. Z tohoto důvodu toto řešení není možné.
S pozdravem
Hosting zdarma s.r.o.
Homepage: hosting-zdarma.cz
Napoveda: hosting-zdarma.cz/cz/podpora
Administrace: administrace.hosting-zdarma.cz
V tento den jsem měl návštěvnost kolem 170 lidí.
Mohlo by být vyčerpání CPU kvůli videům, či joomle ?
Předpokládám, že bude návštěvnost v budoucnu vyšší, jak se dá snížit nárok na CPU? Dříve se mi to nikdy nestalo.
Nebylo by lepší přejít k jinému poskytovateli? Třeba Wedos?
Děkuji za odpověď a omlouvám se za své možná hloupé otázky.
2. hledejte hosting zdarma tu i na google a zjistite, ze prekroceni CPU je velmi casty jev i pri daleko nizsi navstevnosti
3. vetsine lidi, co znam, tak casem nepomohlo ani navyseni na ne zdarma tarif a museli jit jinam (necekane)
4. najdete si radeji poradny hosting (placeny) a budete mit klid
wedos => myslite hosting nebo vps? cetl jste si omezeni, ktere na hostingu wedosu jsou? jen abyste vedel, do ceho jdete.
ad web - jaka je tam joomla? co je v ni vse nainstalovano za doplnky? ...
Joomla! pro každého
Kdysi jsem u nich hostoval a i dnes tam zůstalo několik málo navštěvovaných webů, vše ostatní jsem přestěhoval.
Limit CPU který mají jsem zatím na žádném jiném hostingu nezažil, a ze zkušenosti vím, že Vám ani příliš nepomůže jejich vyšší program.
Doporučuji jednoznačně změnit hosting, i v ceně hosting-zdarma seženete kvalitnější hostingy.
no, alespon v nazvu to maji
a taky jsem po zkusenostech s jejich omezenimi par lidem odsud jejich weby stehoval jinam (at jiz k sobe, tak i jinam)
Joomla! pro každého
Super hosting co jsem ted vyzkoušela je www.onebit.cz/cz/
Byla jsem z počátku dost nedůvěřivá, vím jaký opruz je snažit se nacpat joomlu na hosting co to prostě nepodporuje, ale tohle je na 100 % easy job. Doporučuji.
Jak psal Cony, tak se jedná o placený webhosting.
Jelikož jsem takový nováček a samouk, tak mě vůbec nenapadlo se kouknout na nějaké limity CPU a popravdě tomu moc nerozumím.
Přemýšlel jsem o webhostingu na wedosu hosting.wedos.com/cs/webhosting/extra.html , přesouval jsem tam už jeden web a zatím v pohodě, ale nejednalo se o web zaměřený pouze na videa (nevím zda to nemá nějakou spojitost s překročením).
Používám joomlu 2.5.8
koukl by se prosím někdo, jestli nemá wedos někde taky CPU limit? Já ho tam nenašel.
Můj stávající tarif je "komplet" - www.hosting-zdarma.cz/hosting-a-ceny
A přemýšlím o "NoLimit" tarifu - hosting.wedos.com/cs/webhosting/extra.html
Nerad bych přešel jinam a měl tam stejné problémy.
Děkuji za jakoukoliv reakci