Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Oblíbené Kdo by mohl pomoci vytvořit WWW pro neziskovku?
02. pro 2017 01:04 #133252
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar2928.png)
Admin
No, pokud myslíš "automatickým updatem" to, že by jsi vůbec neměl kontrolu nad updatem, tak to už bych viděl jako problém. Naposledy se mi toto stalo s Firefoxem, který se automaticky aktualizoval a tím pádem jsem přišel o všechna rozšíření, které přestala být kompatibilní. No místo, abych vracel změny zpět, a zakázal automatický update, tak jsem prostě začal používat Chrome. Osobně si myslím, že automatický update webové stránky poskládané systémem, který je sestaven z různých částí od různých vývojářů, asi vždy bude problemtický, a bude to chtít opravdu dobrý skript (umělou inteligenci) pro řešení možných problémů s updatem.
Poděkovali: Bart
02. pro 2017 09:36 #133258
Odpověď od Linelabcz
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar2893.jpg?1652949395)
Admin
Nějaký článek k Auto update Wordpress
www.wordfence.com/blog/2016/11/hacking-2...rdpress-auto-update/
spíše to opravdu vypadá jako možný problém.
02. pro 2017 09:39 #133259
--- -- -
Odpověď od MaK.
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar5982_2015-02-28.jpg)
Zkušený uživatel
Jak jsem psal, nemá smysl řešit na joomlím fóru, že existují i jiné, začátečníky mnohonásobně oblíbenější systémy
Tady se to vždy otočí ve prospěch Joomly, což je v pořádku. Jsme na joomlím fóru.
MaK.
![:) :)](/media/kunena/emoticons/1.png)
MaK.
--- -- -
02. pro 2017 11:31 #133260
S tím ale musíš prostě počítat, když příjdeš na demokratické fórum, a budeš jim tam psát, že teď je prostě poplulární ANO + KSČM + SPD, protože nabízí "jednoduchá" řešení, pravděpodobně dopadneš hůř než zde na fóru, kde se prostě snažíme vysvětlit, že jednoduchost a oblíbenost je velmi relativní pojem a že to, co je považováno u Joomly za negativum, může mít logické a praktické základy a pokud se na to podíváme z jiné strany, můžeme v tom spíše vidět výhodu. Nejde ani tak o to hanit ostaní systémy, jako spíš o to dát více informací o uváděných negativech a přidat protiargumenty pokud existují.
My rozumíme Joomle! a pokud se na nás někdo v tomto fóru obrátí, nabízíme řešení, která známe. Pokud příjde zákazník do T-Mobile a bude chtít nějaké řešení a prodavač mu řekne, že O2 má více zákazníků, ať tedy jde do O2, tak ten prodavač je prostě zbytečný, stejně tak jeho rada. Zákazník potřebuje vyřešit problém, a ne to, aby si ho prodavači přeposílali mezi sebou.
Odpověď od H13
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar2928.png)
Admin
Jak jsem psal, nemá smysl řešit na joomlím fóru, že existují i jiné, začátečníky mnohonásobně oblíbenější systémy
Tady se to vždy otočí ve prospěch Joomly, což je v pořádku. Jsme na joomlím fóru.
S tím ale musíš prostě počítat, když příjdeš na demokratické fórum, a budeš jim tam psát, že teď je prostě poplulární ANO + KSČM + SPD, protože nabízí "jednoduchá" řešení, pravděpodobně dopadneš hůř než zde na fóru, kde se prostě snažíme vysvětlit, že jednoduchost a oblíbenost je velmi relativní pojem a že to, co je považováno u Joomly za negativum, může mít logické a praktické základy a pokud se na to podíváme z jiné strany, můžeme v tom spíše vidět výhodu. Nejde ani tak o to hanit ostaní systémy, jako spíš o to dát více informací o uváděných negativech a přidat protiargumenty pokud existují.
My rozumíme Joomle! a pokud se na nás někdo v tomto fóru obrátí, nabízíme řešení, která známe. Pokud příjde zákazník do T-Mobile a bude chtít nějaké řešení a prodavač mu řekne, že O2 má více zákazníků, ať tedy jde do O2, tak ten prodavač je prostě zbytečný, stejně tak jeho rada. Zákazník potřebuje vyřešit problém, a ne to, aby si ho prodavači přeposílali mezi sebou.
Poděkovali: Bart
02. pro 2017 18:42 #133268
--- -- -
Odpověď od MaK.
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar5982_2015-02-28.jpg)
Zkušený uživatel
Díky za názor, ten můj je odlišný.
MaK.
MaK.
--- -- -
02. pro 2017 20:05 - 02. pro 2017 20:23 #133273
Odpověď od Bart
![](https://joomlaportal.cz/media/kunena/avatars/resized/size36/users/avatar3889_2015-10-01.jpg)
Moderátor
Já mám podobnou zkušenost jako Cony a H13. Když jsem chtěl např. ve WordPressu cokoliv nastavit podle svého, vždy jsem trochu narazil a dost jsem v něm tápal. Tím nechci říci, že je WordPress špatný. Ale jak píše H13, síla Joomly je prostě v 'individualizaci' a dost věcí se dá řešit elegantně a lehce (třeba i přes rozšíření).
Nemyslím si, že by tu někdo viděl cokoliv růžově. Kritické myšlení je potřeba a je správné (i vůči Joomla), věci jsou tak v viděny více realisticky. A i Joomla má dost chyb. Ale o tak jsem s ní relativně spokojen a mě vyhovuje že všeho nejvíce...
Jsou tu lidi co slaví 10 let s Joomlou a dělají mnohé... Předkládají, pomáhají s forem, dělají rozšíření (programují) atp. Bong, H13. Cony dokonce 11 let. Všechno nejlepší a jen tak dál
. Vážím si jich a i jejich práce a jsou velkým přínosem pro Joomlu. Joomlu dělají lidé a stojí za ní...
Nemyslím si, že by tu někdo viděl cokoliv růžově. Kritické myšlení je potřeba a je správné (i vůči Joomla), věci jsou tak v viděny více realisticky. A i Joomla má dost chyb. Ale o tak jsem s ní relativně spokojen a mě vyhovuje že všeho nejvíce...
Jsou tu lidi co slaví 10 let s Joomlou a dělají mnohé... Předkládají, pomáhají s forem, dělají rozšíření (programují) atp. Bong, H13. Cony dokonce 11 let. Všechno nejlepší a jen tak dál
![;) ;)](/media/kunena/emoticons/11.png)